Gitárgyűjteményét áldozza a szenvedély-betegekre

Alkohol- és drogfüggőket támogat Eric Clapton

Jótékony célra ajánlotta fel hatalmas gitárgyűjteményének egy részét Eric Clapton brit zenész.

2010.12.10 10:29MTI
Fotó: ericclapton.com

A 2011. március 9-i New York-i árverésre felajánlott hangszerek között van egy 13 ezer fontra (4,3 millió forintra) becsült darab is, amelyen Eric Clapton Cream nevű zenekarával adott koncertjein játszott - közölte a Bonhams aukciós ház csütörtökön Londonban.

A több mint hetven gitárt és hetven erősítőt is tartalmazó gyűjteményt február végén Los Angelesben, március elején pedig New Yorkban mutatják be a Bonhamsnál. A zenész kollégái, például Jeff Beck, J.J. Cale és Joe Bonamassa is ajánlottak fel hangszereket - olvasható Clapton honlapján (www.ericclapton.com).

Ez az első alkalom, hogy ilyen nagy és a zenetörténelem szempontjából fontos erősítő- és gitárkollekciót ajánlottak fel aukciós célokra  Az árverés bevételével az antiguai The Crossroads Centre nevű elvonó klinikát támogatják.

A ma 65 éves Clapton, aki éveken át volt alkohol- és drogfüggő, 1998-ban alapította az ilyen típusú szenvedélybetegek rehabilitációjával foglalkozó intézményt.

Eklektikus albummal jelentkezik Eric Clapton

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.