800 személyes tárgyat árvereztek Hollywoodban

Napszemüveg 3 millióért? Igen, ha Greta Garbo hordta!

Az egykori filmsztár, Greta Garbo személyes tárgyaiból rendeztek árverést Hollywoodban, az aukció bevétele elérte a mintegy 1,6 millió dollárt (mintegy 350 millió forintot).

2012.12.17 18:29MTI
Fotó: MTI

A hétvégi árverésen az "isteni" Greta személyes tárgyai közül 800 darabot kínáltak eladásra. Sajtóbeszámolók szerint a svéd születésű színésznő napszemüvege 14 ezer dollárért (csaknem 3 millió forintért), fekete turbánja 16 ezerért, egy egyedi utazóláda pedig 37 ezerért (mintegy 8 millió forintért) talált gazdára.

Greta Garbo (1905-1990) olyan filmekkel szerzett magának világhírnevet, mint a Mata Hari, az Anna Karenina vagy a Ninocska. Azon kevés hollywoodi sztárok közé tartozott, akik nemcsak a némafilmekben, hanem a hangosfilmekben is sikert arattak. A hűvös szépségként is jellemzett Greta Garbo utoljára 1941-ben állt a kamerák elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.