Emberbaráti munkásságáért

Kitüntették Bruce Springsteent

Filantropikus tevékenységéért kitüntette az amerikai lemezakadémia Bruce Springsteent: a 2013. évi MusiCares díjat adták át ünnepélyes keretek között az amerikai énekesnek a Grammy-gálát megelőző rendezvényen Los Angelesben.

2013.02.10 17:09MTI

Az amerikai lemezakadémia e díjával azokat a zenészeket ismeri el, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak nehéz helyzetben lévő emberek, zenészek megsegítésére. Springsteen legutóbb a Sandy hurrikán áldozatainak megsegítésére rendezett jótékonysági koncert egyik szervezője és résztvevője volt.
 
A Los Angelesben péntek este rendezett gálakoncerten fellépett mások mellett Elton John, Tim McGraw, Neil Young és Sting, akik valamennyien Sprigsteen dalait adták elő. A gálakoncerten árverést is rendeztek nehéz helyzetben lévő zenészek megsegítésére. Kalapács alá került egy gitár, amelyet a popzene csillagai - köztük Springsteen - írtak alá, koncertjegyek, és az amerikai énekes felajánlása, hogy Harley Davidsonján megmotoroztatja a legmagasabb ajánlatot tevőt. 

A gitár végül 250 000 dollárért talált gazdára. A MusiCares korábbi díjazottai között volt Barbra Streisand, Quincy Jones, Stevie Wonder, Aretha Franklin és Paul McCartney. Az 55. Grammy-gálát vasárnap este rendezik a Los Angeles-i Staples Centerben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.