Emberbaráti munkásságát ismerik el

Humanitárius díjat kap Bruce Springsteen

Bruce Springsteen amerikai énekesnek ítélte oda a 2013. évi MusiCares év embere díjat a - Grammy-t is kiosztó - amerikai Recording Academy.

2012.06.29 16:29MTI

A szervezet csütörtöki közlése szerint a rajongók és barátok által a Főnökként tisztelt énekes jövő év február 8-án egy Los Angeles-i privát ceremónia keretében veheti át az elismerést. A 62 esztendős Bruce Springsteen alkotói teljesítményéért és emberbaráti munkásságáért kapja a MusiCares alapítvány díját.

A Recording Academy elnöke, Neil Portnow "korunk reneszánsz művészének, nemzeti kincsnek, az emberi jogok példaértékű harcosának" nevezte Springsteent, aki mintegy negyven évet felölelő pályafutása során húsz Grammy-díjat zsebelt be.

A MusiCares elismerést a Recording Academy alapította 1989-ben azzal a céllal, hogy szükség esetén segítse a zeneiparban tevékenykedőket. A korábbi díjazottak között volt Barbra Streisand, Quincy Jones, Stevie Wonder, Aretha Franklin és Paul McCartney.

Az 55. Grammy-gálának 2013. február 10-én ad otthont a Los Angeles-i Staples Center.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.