Teljes életművéből készül kiállítás

Bruce Springsteen múzeumba kerül

Bruce Springsteen amerikai rocklegenda életművéből nyílik kiállítás a philadelphiai National Constitution Center múzeumban, a pénteki megnyitó után bő fél évig, szeptember 3-ig látható a tárlat.

2012.02.16 18:29MTI

A From Asbury Park to the Promised Land: The Life and Music of Bruce Springsteen (Asbury Parkból az Ígéret földjére: Bruce Springsteen élete és zenéje) című tárlat a rajongók és barátok által The Bossként (a Főnök) tisztelt énekes gitárjait, kézzel írt dalszövegeit, vázlatfüzeteit, és egy 1960-as Corvette sportautót is felvonultat.

A péntektől egészen szeptember 3-áig látogatható kiállítás mintegy 150, Bruce Springsteenhez kötődő tárgyat mutat be. Az egyedülálló tárlat 2009 áprilisában nyílt meg a clevelandi Rock and Roll Hírességeinek Csarnokában, ám a philadelphiai kiállítás - amely a "turné" egyetlen állomása - még több tárggyal és mélyebb történelmi összefüggések ismertetésével várja a látogatókat.

David Eisner, a National Constitution Center vezetője szerint a tárlat betekintést enged a szólásszabadság, és az amerikai álom fogalmaiba, illetve a művészek politikai életben, és ellenállási megmozdulásokban való szerepvállalásaiba.

Bruce Springsteen egy 2006-os németországi koncerten (Fotó: MTI Archív)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.