Nem volt titok, de ilyen nyíltan még nem vallott

Végre: Gianni elárulta a szerelmét

Fellibbentette a fátylat Gianni Annoni az örök szerelméről, bár eddig sem rejtegette, de ennyire egyértelműen még sosem beszélt róla. A rajongás több mint két évtizede tart.

2013.02.06 16:29ma.hu

18 évvel ezelőtt választotta új hazájának Magyarországot, ami saját bevallása szerint is már megérdemli a nagykorúság megnevezést, ám bizonyos szokásokról, hagyományokról mindmáig nem tud és nem is nagyon akar lemondani az ismert műsorvezető, Gianni Annoni. Az olasz származású híresség négy éves korában találkozott először a kávéivás szertartásával, nagymamája akkoriban már rendszeresen magával vitte a helyi piacra, ahol barátnőivel egy kellemes fekete mellett vitatták meg az élet nagy dolgait, és a kis Gianni ilyenkor sóvárogva figyelte a felnőtteket, ahogy az illatos kávét kortyolgatják.

Persze gyermekként szó sem lehetett arról, hogy ő is belekortyoljon a koffeindús italba, de az élményből nem hagyták ki: egy vízzel felöntött üres csésze neki is járt, így egy kicsit mégiscsak érezhette az ízletes aromát és boldog volt, hogy néhány percig ő is "igazi felnőtt". Nem csoda, hogy felcseperedve fontos szerepet töltött be az életében a kávézás.

"A kávézás fájdalommentes találkozást jelentett a randevúk sorában: az még nem volt olyan komoly, mint egy vacsora vagy egy komplettebb program, viszont bármi kialakulhatott belőle" - mesélte Gianni. Magyarországra érkezve azonban rá kellett jönnie arra is, hogy nem mindenhol ugyanúgy isszák a kávét, mint Olaszországban: a "mi" kávénk az ő ízlésének túlzottan híg volt, nem tartalmazott olyan intenzív ízt és illatokat, és sokáig az aranybarna hab, a crema is igen-igen hiányzott neki. Azt pedig a mai napig nem tudja megszokni, hogy a magyarok rendszeresen ízesítik a feketéjüket, hol tejjel, hol cukorral, hol különféle egyéb nyalánkságokkal, ami egy ízig-vérig olasz számára elképzelhetetlen.


Jó ideig kénytelen volt magának készíteni az ízlésének megfelelő kávét, de szerencsére megtalálta azt az instant kávét, ami pótolni tudta az élményt. És miközben mára a kávézók is megváltoztak, a kávé ma már nem azt a híg főzetet jelenti, amit két évtizeddel ezelőtt, Gianni eljutott oda, hogy a saját éttermében is igazi olaszos feketét ihat és szolgálhat fel vendégeinek.

Reggel egy erős eszpresszóval kezdem a napomat, a délelőtt a tízórai kávézás ideje, ebéd után mindig szükségem van egy jó feketére, délután a baráti kávézások elmaradhatatlanok, aztán este az esti programtól függően egy koffeinmentes vagy koffeines kávét is beiktatok a napi rutinban. Tisztában vagyok azzal, hogy napi 2-3 csésze kávé lehet a kiegyensúlyozott étrend része, de nálam a három kávé csak a minimum. A kávé szerelmese vagyok, van, hogy még lefekvéskor is iszok egyet” – mesélte Gianni, miközben a legújabb olaszos eszpresszót mutatta be.

Persze eszpresszó ide vagy oda, az instant kávénak ugyanis továbbra is megmaradt a hangsúlyos szerepe, hisz Gianninak számtalan olyan helyzet adódhat, amikor nincs idő rituálisan elkészíteni, lefőzni és elkortyolgatni a finom feketét, de a gyorsaság ellenére is szeretne igazi minőséget élvezni. Boldogsága pedig most érte el a tetőfokát: lelkesen kóstolgatta az egyik legismertebb instant kávémárka vadonatúj termékét, a Classic Cremát, amiben nemcsak az intenzív aroma van meg, de végre a tetejéről sem hiányzik az a bizonyos aranybarna habos crema - de csak egy csésze víz és pár keverés kell hozzá!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.