A Normafánál edzett a snowboard-versenyre

Képek - Gianni idén bevállalja a szűzhavat!

Hamarosan elrajtol a freeride snowboard magyar bajnokság Franciaországban. A látványos, de kicsit sem veszélytelen verseny résztvevői a Normafán tartottak fizikai tréninget, felkészülve a megmérettetésre.

A Normafánál edzettek a snowboard bajnokságra képgaléria

2013.01.25 10:39ma.hu

Franciaország egyik legkedveltebb síparadicsoma, Vars régiója ad otthont a kilencedik alkalommal megrendezendő, Magyar Snowboard Szövetség által támogatott magyar freeride bajnokságnak. Ebből az apropóból látogattak el a Budai-hegyekbe a bajnokság indulói, a profi riderek és Gianni Annoni, akik a megmérettetés előtt hazai pályán tartottak erőnléti edzést. A felkészülés nemcsak a technikára vonatkozott, a versenyzők a tréning során gyakorolták a hegymászást, ismerkedtek a pálya viszontagságaival és természetesen magával a csúszással is.

Tavaly az ismert műsorvezető, Gianni még könnyített pályán siklott lefelé, ám idén úgy döntött, magasabbra teszi a mércét és lecsúszik a szűzhavas lejtőn. A február 2-9. között megrendezendő verseny ugyanis olyan pályán zajlik, amelyet érintetlen hó borít, de nem ez az egyetlen nehézség: a több ezer méter magasból induló jelöletlen pályák meredeken buknak alá és sziklák tördelik.

Fotó: Horányi-Névy András (A galériához KATT a képre!)


A Naturelle Freeride Fesztivál magyar csapatának tagjai bár tapasztalt snowboardosok, még számukra is nehézséget okozott a Normafa jeges lejtője. Gianninak viszont az elszántsága nem ismer akadályokat: ugyan nemrég műtötték a térdét, kiválóan teljesítette a fizikai és technikai feladatokat.

Nagyon jeges volt a pálya, nehezen lehetett venni az íveket, a szűzhónak már nyoma sem volt, de megoldottam a feladatot. A jelöletlen pályákon hasonlóan nehéz szakaszokkal találkozhatunk, ezért ez tökéletes tréning volt” - mondta Gianni, akinek a csapat többi tagjához hasonlóan már csak néhány napja maradt a felkészülésre és a technikájuk finomítására életük egyik legnagyobb kihívása előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.