Idén is Wolfgang Puck a főszakács

Megvan a menü: ezt eszik a sztárok az Oscar-díj estéjén

Ahogy az elmúlt 18 évben, úgy idén is Wolfgang Puck gondoskodik az év legrangosabb filmes díjátadóján, az Oscar-gálán a jelenlévő vendégek kulináris élvezetéről.

2013.01.23 18:29ma.hu

Az Oscar-díj átadó gáláján a legnagyobb érdeklődés mindig azt a bejelentést övezi, hogy a számos szereplő és technikai személyzet után melyik film kapta meg az Amerikai Filmakadémia bizottságának legfőbb elismerését. Ám a díjak és díjazottak mellett mindig élénk figyelemmel kíséri a világ azt is, ki miben jelent meg, ki kísérte, hogyan viselkedett - és mit evett! Igen, az Oscar-gálán a vacsorának, az ünnepi menünek is óriási szerep jut, abban pedig Wolfgang Puck mesterséf a főszereplő.

Nem csoda hát, ha már hetekkel a gála előtt izgatottan találgatja mindenki, vajon mivel fog előrukkolni a konyha ördöge. Puck pedig idén is összeállította a menüt és végre elárulta, mi kerül a díszvendégek asztalára. Az 50 fogásos listán olyan ételek és ételkülönlegességek is szerepelnek, mint például kelkáposzta-saláta, füstölt lazac, párolt vörös sügér thai fűszerezéssel, csirkével töltött pite fekete szarvasgombával, fűszeres répasaláta dióval, japán bébiőszibarack-saláta, grillezett articsóka és egy különleges tonhal. A koronát a menüre a desszert teszi majd fel, amely idén aranyszínű csokoládéból készül és apró Oscar-szobrokat formáz.

A vacsora elkészítésében Pucknak 300 séf lesz a segítségére, az ételeket pedig 650 pincér fogja felszolgálni a mintegy 1500 fős vendégseregnek, akik jól tudják, hogy aznap már nem érdemes ebédelniük és jobb, ha arra a napra elfelejtik a diétát is. "Aki ennyi étel között sem talál az ínyére valót, az már tényleg válogatós" - mondta Puck.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.