A Filmakadémia tagjai már megkezdhetik a voksolást

Indul a visszaszámlálás: hétfőtől szavaznak az Oscarra!

Kezdődik a visszaszámlálás az Oscar-díjak átadásáig: hétfőtől adhatják le szavazatukat az amerikai filmakadémia tagjai a nekik tetsző alkotásokra.

2012.12.17 10:29MTI

A díj 85 éves történetében most először elektronikusan is voksolhatnak a filmakadémia tagjai, akik eddig csak papíron adhatták le szavazatukat. Az akadémia mintegy 5900 tagjának január 3-ig kell leadnia szavazatát az Oscar-díjra nevezett alkotások közül.

Az egyes kategóriákban a nevezett alkotások listáját január 10-én hozzák nyilvánosságra, majd a február 24-iki díjátadó gálán derül ki, melyik kategóriában melyik film vagy alkotó kapja az aranyszobrocskát - tette közzé honlapján a filmes szervezet.

Az akadémia tagjainak egyébként nincs könnyű dolguk, csak a legjobb film kategóriában 282 alkotást neveztek Oscarra. Magyarország a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását nevezte a filmes szakma legrangosabb elismerésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.