Humanitárius munkájáért tüntették ki

Tiszteletbeli Oscar-díjjal jutalmazták Jeffrey Katzenberget

Humanitárius munkájáért Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs stúdiójának főnöke is tiszteletbeli Oscar-díjban részesült az Amerikai Filmakadémia Los Angeles-i díjátadó ceremóniáján, amelyen a filmművészetre munkásságukkal nagy hatást gyakorló szakembereket tüntettek ki szombaton.

2012.12.03 08:29MTI

A Filmakadémia négy éve vezette be, hogy a tiszteletbeli Oscar-díjakat a hagyományos Oscar-átadót megelőző külön rendezvényen, Governors Awards keretében adják át. A kormányzói díjak vacsorával egybekötött idei gáláján három, nyolcvan éven felüli veteránt ünnepeltek: D. A. Pennebaker dokumentumfilmes, George Stevens jr., az Amerikai Filmintézet megalapítója és Hall Needham kaszkadőrrendező részesült a Filmakadémia elismerésében.

A díjakat a filmipar olyan nagyságai adták át, mint Tom Hanks, Quentin Tarantino vagy Steven Spielberg. A díjazottak kiemelkedő pályafutását egy-egy rövidfilmmel is felidézték a megjelentek előtt.

A Jean Hersholt Humanitárius Díjjal jutalmazott Jeffrey Katzenberget Tom Hanks és Will Smith méltatta. Mint elhangzott: a DreamWorks animációs stúdió főnöke több mint 230 millió dollárnyi adományt gyűjtött a Mozgókép és Televíziós Alap elnökeként.

"Többnyire mindössze annyit tettem, hogy felvettem a telefont és kértem tőletek - mondta Katzenberg a díjat megköszönve. - Ti vagyok, akik megcsinálták. Ti, akik időtöket, tehetségeteket, pénzeteket és szíveteket adtátok. Mert ez történt. Ezt teszi Hollywood."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.