HP technológiával készült a Kung Fu Panda

A DreamWorks filmje a HP technológiájával állít fel új mércét a kreativitás terén

A DreamWorks Animation új filmje, a Kung Fu Panda világszerte nagy sikerre számíthat a mozirajongók körében. A film áttörő animációs megoldásai a HP technológiáját és a DreamWorks Animation kreativitását ötvözik.

2008.07.02 09:19Z., ma.hu

„Több éve dolgozunk együtt a HP-val a kreativitásunkat még magasabb szintre emelő technológia fejlesztésében és gyakorlati megvalósításában.” – nyilatkozta Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks Animation rendezője és vezérigazgatója. „A HP technológiájával animátoraink olyan filmeket alkotnak, amelyek elkészítése akár még tavaly is lehetetlen lett volna.”

„A HP mindig is törekedett rá, hogy olyan innovációkkal jelenjen meg a piacon, amelyekkel a különféle típusú ügyfelek – a neves rajzfilmstúdiók éppúgy, mint az átlagemberek – szabadon kiélhetik kreativitásukat” – jelentette ki Satjiv S. Chahil, a HP személyi rendszerek divíziójának globális marketingért felelős alelnöke.


HP-technológia a színfalak mögött

A HP a Shrektől a Mézengúzig számos innovatív rajzfilm megalkotásához nyújtott segítséget a DreamWorks Animation stúdiónak. A legutóbbi projektben a HP technológiája különféle művészeti kihívások megoldásával járult hozzá Po, a panda történetének megfilmesítéséhez.

A filmben megjelenített, rendkívül aprólékosan kidolgozott természeti környezet a HP többmagos processzorokkal ellátott, nagy teljesítményű munkaállomásain készült. A HP technológiájának köszönhetően a DreamWorks Animation minden eddiginél több mozgó kamerát használhatott a filmezéshez.

A több mint 400 munkaállomás és a filmgyártás történetének legkiterjedtebb és legnagyobb teljesítményű – szintén HP technológiára épülő – renderfarmja segítségével a DreamWorks Animation soha nem látott kreatív elemekkel gazdagította a filmet. A Kung Fu Panda elkészítése több mint 24 millió renderórát igényelt – négyszer annyit, mint a Shrek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.