Módosítás

Meghosszabbították az Oscar-díjak jelölési határidejét

Meghosszabbították az Oscar-díj jelöléseinek határidejét egy nappal, mivel néhányan nehézségekbe ütköztek az új, online szavazórendszer használatával.

2013.01.01 22:29MTI

Az amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagja ezekben a napokban adja le szavazatát 2012 legjobb filmjeire, rendezőire, előadóira és szakembereire. Erre most pénteken 24 óráig van lehetőségük.

"A határidőmódosítással minden lehetőséget megadunk, hogy az online rendszerre való átállás a lehető legsimább legyen" - közölte Ric Robertson, a filmes szervezet üzemeltetési főnöke. "Rendkívül hálásak vagyunk globális partnereinknek, hogy részt vesznek ebben a folyamatban" - tette hozzá.

Az idei jelöléseket január 10-én teszik közzé, ezzel véget vetve a több hete tartó találgatásoknak és esélylatolgatásoknak, ami ilyenkor lázban tartja a filmes világot. Az idei Oscar-díjakat február 24-én adják át.

A filmakadémia 85 éves története során ebben az évben használ először elektronikus szavazórendszert, de számos tag továbbra is a hagyományos papírszavazást részesíti előnyben.

A hétfői határidőmódosítás előtt az elektronikusan szavazók közül számosan panaszkodtak a rendszer lassúságára, valamint arra, hogy képtelenek voltak bejelentkezni az oldalra. A tagok idén körülbelül két héttel kevesebb időt kaptak a szavazásra, így sokaknak a filmek megtekintésére is jócskán rövidebb idejük maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.