Nem sok kell és letaszítja a Twitter csúcsáról

Justin Bieber már döntögeti Lady Gaga trónját

Justin Bieber Twitter-történelmet készül írni a hét végén: a kanadai popénekes az előrejelzések szerint hamarosan megfosztja Lady Gagát a legtöbb követővel rendelkező híresség címétől a népszerű mikroblogportálon.

2013.01.21 08:29ma.hu

A Twitter Counter nevű szolgáltatás néhány napja még magyar idő szerint valamikor vasárnap este tíz utánra becsülte, hogy megtörténik Lady Gaga trónfosztása, ám a jelek szerint a végén belehúzott és a hétfő reggeli adatok szerint valamivel kevesebb mint 90 ezerrel, de még mindig tartja a vezető helyet a követők tekintetében Justin Bieberrel szemben.

Lady Gaga még őrzi vezető helyét (Fotó: MTI)

Az elmúlt hét utolsó napjaiban mindenesetre joggal kezdhetett aggódni az extravaganciájáról is ismert énekesnő, mivel az ifjú tinisztár rajongóinak létszáma nagyobb ütemben növekedett, mint az övé. Lady Gaga egyébként 2010 augusztusa óta tartja a vezető helyet, akkor egészen pontosan 33 191 043 követővel büszkélkedhetett.

A trónról akkor Britney Spearset taszította le, ő azóta igencsak lemaradt, most már csupán a hatodik helynek örvendhet, annak ellenére, hogy időközben a polgári nevén Stefani Germanottaként ismert csúcstartó veszített néhány rajongót. Pillanatnyilag 33 060 832 követőt tudhat magáénak, míg Bieber bejegyzéseire 32 974 609 rajongó iratkozott fel. Jelenleg A toplista 3. helyén Katy Perry áll 31 201 464 követővel.

Jelenleg a két nagy rivális az Egyesült Államokban turnézik, így mindkettejüknek jó esélye van újabb rajongótömegeket szerezni, a verseny pedig épp ebből kifolyólag szinte kiszámíthatatlan. A Twitter TOP10-es listáján egyébként nemcsak popsztárok találhatók, Rihanna, Taylor Swift és Shakira mellett az előkelő 5. helyig sikerült Barack Obamának feltornásznia magát, a 8. helyet pedig a legnagyobb videómegosztó portál, a YouTube szerezte meg. A 10-es listát Kim Kardashian valóságshow-sztár zárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.