Két agancsos kapott új nevelőszülőket

Képek - Harsányi Leventéék vitték kifutóra a rénszarvasokat

Két agancsos lelt nevelőszülőre és egyúttal új kifutópályára Veresegyházán. Neves jégkorongozók és hobbiból hokizó sztárok bocsátották árverésre mezeiket, melyből megteremtették az anyagi feltételeket.

Új kifutót adtak Harsányi Leviék a rénszarvasoknak képgaléria

2013.01.10 14:29ma.hu

Finiséhez érkezett az egy hónappal ezelőtt megálmodott különleges misszió, amelyet az egyik ismert vodkamárkával karöltve hazai sztárok és válogatott jégkorongozók hívtak életre. Egy barátságos hokimeccs után a játékosok mezeiket árverésre bocsátották, és a sportfanatikusok virtuális licit-küzdelmének eredményeképpen a márka emblematikus állata, a Veresegyházi Medveotthonban élő rénszarvas testvérpár sok év után végre gazdára talált.

Korábban egyszer leestem a lóról, ezért bevallom egy kicsit tartottam a rénszarvasoktól” – kezdte a helyszínen beszámolóját Harsányi Levente. „Ráadásul az is bennem volt, hogy a zárt körülmények között tartott állatok máshogy viselkednek, így nem mindig kiszámítható, hogyan reagálnak az emberi közeledésre. Ám szerencsére Csillag és Rudolf nagyon békés természetű, így el is döntöttem, hogy hamarosan a kisfiamat is elhozom a Medveotthonba” – mesélte a műsorvezető, aki olyannyira fontos küldetésnek érezte a jótékonysági mérkőzést, hogy még lesérülve is elvállalta a november végi megmérettetést.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)


Az örökbefogadási ceremónián Harsányi Levente mellett a profi játékosok csapatát képviselve Majoross Gergely is részt vett, aki szintén nagyon örült annak, hogy ennyire népszerű volt a licit a sportrajongók körében.

Úgy tudom, egy kifutót szeretnének építeni a rénszarvasoknak, így épp kapóra jött a segítség. Nagyon örülök, hogy 100 ezer forinttal mi is hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy Csillag és Rudolf jobb körülmények között élhessen. S persze mindezek mellett az is megnyugtató, hogy végre a rénszarvasoknak is lett gazdájuk, mert ha jól hallottam, mostanság a mosómedve a legnagyobb sláger az örökbefogadási listán” – mesélte viccelődve Majoross Gergely, aki az otthon vezetőjétől azt is megtudta, hogy a rénszarvasok télen munkába is állnak, a gyerekek nagy örömére gyakori vendégei a környékbeli óvodáknak és iskoláknak.

A legnagyobb adakozó Dr. Scheuring Noémi, egy gyermekgyógyászati központ orvos igazgatója volt, akinek már szakmájából eredendően is mottója a segítségnyújtás és a legjobb megoldások megtalálása.

A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.