Suraj Sharmát a BAFTA jelölte a díjra

Díjat kaphat a Pi élete című film sztárja

Suraj Sharma, a Pi élete című filmben debütáló indiai színész is szerepel a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) ifjú tehetségeket jutalmazó díjának öt jelöltje között.

2013.01.07 18:29MTI

Suraj Sharmán kívül nincs is több férfi színész a jelöltek között. Ráadásul a 19 esztendős indiai tehetség, akit Ang Lee, a film rendezője háromezer pályázó közül választott ki a szerepre, a legfiatalabb a Rising Star Awards-mezőnyben. A versenytársak közé került két brit színésznő A sötét lovag: Felemelkedésből ismerős Juno Temple és Andrea Riseborough, a Wallis Simpsonról szóló W.E. című Madonna-film főszereplője.

A listán van továbbá a január 12-én a magyar mozikba kerülő Martha Marcy May Marlene című thrillerben szereplő Elizabeth Olsen amerikai színésznő és a svéd Alicia Viklander, aki tavaly az Egy veszedelmes viszony és Joe Wright Anna Karenina című filmjében is bizonyított.

Az elismerést február 10-én adják át a BAFTA ceremóniáján, amelyen a legrangosabb brit filmdíjak találnak gazdára. A Rising Star Award a gálán átadásra kerülő egyetlen olyan díj, amelyről a közönség online leadott szavazata dönt.

A díj korábbi kitüntetettjei között volt James McAvoy, Eva Green, Shia LaBeouf és Kristen Stewart is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.