Vanessa Redgrave-t jutalmazta a BAFTA

A legmagasabb kitüntetést kapta meg a brit sztár

Vanessa Redgrave brit színésznő hat évtizedes pályafutását legnagyobb presztízsű kitüntetésével, akadémiai tagsággal ismeri el a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia, a BAFTA februári díjkiosztó ceremóniáján.

2010.02.11 15:26MTI

Az akadémiai tagságot korábban olyan hírességek kapták meg, mint Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Sean Connery vagy Elizabeth Taylor.

"Igazán el vagyok bűvölve, akkora megtiszteltetés ez az elismerés" -
fogalmazott Redgrave közleményében.

A színészdinasztia leszármazottja hangsúlyozta, hogy különösen azért örül a tagságnak, mivel Alfred Hitchcock volt az első, aki azt megkapta, és színész apja 1938-ban éppen a thriller mesterének egyik filmjében, a Londoni randevúban debütált a filmvásznon.

Az Oscar-díjas Vanessa Redgrave az utóbbi években a színpadon is nagy sikereket aratott. A 73 esztendős díva politikai aktivitásáról is közismert: kampányolt a vietnami és az iraki háború ellen.

A színésznőt február 21-én, a BAFTA-díjátadó ceremónián köszöntik az akadémiai tagság elnyerése alkalmából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.