Új klipet készített a Döglégy

Ganxsta Zolee megmutatja az igazi Telepi gyerekeket

A Telepi gyerekek című új dalához forgatott videóklipet Ganxsta Zolee és a Kartel. A Hatalmat a népnek! című stúdióalbum lemezbemutatóját december 29-én a Tetoválók Éjszakája rendezvényen tartják.

2012.12.18 08:29ma.hu

Ganxsta Zolee és a Kartel leforgatta második videóklipjét a december elsején megjelent, Hatalmat a népnek! című stúdióalbumához. A választás a Telepi gyerekek című dalra esett.

"A forgatáshoz olyan környéket kerestünk, ami passzol a szöveghez, mert olyan emberekkel akartunk találkozni, akikről ez a szám szól. A próbatermünk Pestszentlőrincen van, ezért nem is kellett nagyon messzire mennünk. A lerobbant házak között és a panelrengetegben szép számmal akadnak utcán edzett arcok és lakótelepi kulcsos gyerekek is.

A Hős utca - Pongrácz út találkozása tökéletes helyszínnek bizonyult. Kemény környék, ezért még mi is tartottunk egy kicsit attól, mit szólnak majd hozzánk az ott élő emberek, ha felbukkanunk a kamerákkal. A fogadtatás azonban nagyon pozitív volt, ment a haverkodás, és többen szerepelnek is a klipben
" - mondta Big Daddy Laca, a Ganxsta Zolee és a Kartel alapító tagja.

A zenekar rajongóinak három évet kellett várniuk arra, hogy kézbe vehessék a banda új stúdióalbumát. A Hatalmat a népnek! minden bizonnyal azoknak is maximálisan elnyeri a tetszését, akik a 90-es évek hangzásait keresik minden egyes újabb Kartel-megmozdulás mögött.

Az új anyagon Döglégy és csapata kiválóan idézi meg a zenekar legnagyobb slágereinek hangulatát, természetesen az új évezred igényeinek megfelelően. A kőkemény raplemez azonban tökéletesen egyesíti az előbbi elvárásokat és az igen színes, valamint modern zenei alapokat, melyekben rock, latin és funk elemek is megtalálhatóak.

Fotó: PR Garden


Számos közkedvelt hazai vendégművész is hallható az új dalokban. A lemezen közreműködik Majka, Funktasztikus, Siska Finuccsi, Curtis, a Csillag Születik című tévéműsorban feltűnt Plazma, valamint egy refrén erejéig a Sugarloaf énekesnője, Dér Heni is.

"Hosszú idő telt el az előző albumunk megjelenése óta, de úgy érzem, hogy megérte várni. Most volt elég időnk, mondanivalónk, ezért ráértünk csiszolgatni, tökéletesíteni a szövegeket és a zenét is. Nehéz a saját lemezünkről úgy beszélni, hogy ne tűnjön szerénytelennek, de már a stúdiózás közben is éreztük, hogy ez az anyag jól sikerült. Nagyon jók a rajongók első visszajelzései, sőt még a legkritikusabb, brutálisan őszinte zenész barátaink is azt mondták, hogy tetszik nekik a lemez" – tette hozzá Big Daddy Laca.

A Hatalmat a népnek! lemezbemutató koncertje a Tetoválók Éjszakája/Budapest Tattoo Night című rendezvényen lesz december 29-én este tíz órától a PeCsa Music Hallban. Ganxsta Zolee és a Kartel a legnagyobb slágerei mellett hat dalt ad elő az új lemezről, amelyek közül eddig csak a MiTiSzó? című számot hallhatta élőben a közönség. A másik ötnek, köztük a Telepi gyerekeknek ezen a koncerten lesz az ősbemutatója.

Természetesen fellépnek a dalokban közreműködő vendégművészek is, ezért a fiúk a következő hetekben gőzerővel próbálnak, hogy tökéletes produkciót nyújtsanak a lemezbemutató közönségének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.