Igyunk pálinkát!

Ganxsta Zoleeval paprikázódnak az őrült írek

Idén februárban készül el a Firkin zenekar 3. nagylemeze "Igyunk pálinkát!" címmel, amely egyben az első magyar nyelvű albuma a zenekarnak.

2012.02.23 08:54ma.hu

Az ismert slágereken kívül új dalok is szerepelnek majd a korongon, amelyek elkészítésében számos zenészbarát segített: egy ballada rapszövegét Ganxsta Zoleenak, a hangzást – többek közt - Jamie Winchesternek köszönhetjük, a népzenei vonalat pedig Pál István “Szalonna” erősíti.

Az új dalokra egy fergeteges lemezbemutató koncerten tombolhat majd a közönség március 9-én a Barba Negra Music Clubban, ahol előzenekarként fellép az ír-punk műfaj legjobbjai közé tartozó amerikai-cseh Pipes and Pints zenekar.

A Firkin immár negyedik éve pezsdíti fel a zenei életet: az elmúlt három évben több mint 200 koncertet adtak, felléptek klub-koncerteken és az ország legnagyobb fesztiváljain és az egész estés Ír KocsmaSókon szórakoztatták az egyre növekvő rajongótáborukat.

“A FIRKIN zenekar életem legnagyobb munkája és kalandja. Magam sem hittem, hogy három év alatt ekkora sikert és elismerést érhet el itthon és külföldön a csapat. Magyar közönségünknek köszönhetjük az első lépések biztonságát, amiért nagyon hálásak vagyunk: ezért írtunk magyar nyelvű dalokat a 3. nagylemezre, újrahangszereltük és megpaprikáztuk magyar szöveggel eddigi lemezeink slágereit!” – nyilatkozta az elmúlt évek sikeréről és az új albumról Péter János, a zenekar fuvolása.

Első lemezük ’’Firkinful Of Beer’’ címmel 2009 májusában jelent meg a Universal Music gondozásában és Aranylemez lett. Az album címadó dala helyett kapott a Sony Music lemezkiadó World Music from Hungary - Világzene Itthonról 2 válogatáslemezére, és felkerült Németországban - a világ legjobb ír zenekarai közé - az Almost St. Patrick’s Day válogatáslemezre. A FIRKINIZING TOUR keretein belül 2012-re a zenekar már számos meghívással büszkélkedhet Németországban,

Ausztriában, Angliában, Svájcban, Olaszországban és Csehországban. Amerikától Németországon keresztül Ausztráliáig játsszák dalaikat a rádiók, sőt Kanadában még TOP listát is vezettek három hónapig.

A Lemezbemutató koncerten a zenészbarátok is fellépnek majd, jelesül Jamie Winchester, Pál István “Szalonna”, Turáni Csongor (MÉZ), de még sok meglepetéssel készül a banda a velük ünneplő rajongók számára.

Az ír-punk műfaj legjobbjai közt számon tartott zenekar fogadta el a Firkin meghívását, hogy beizzítsa a hangulatot. A világszerte ismert amerikai-cseh Pipes and Pints fogja zúzni a talpalávalót este nyolc órától, akiknek sikerlistáját nehéz lenne felsorolni: Németországban és Amerikában megjelent lemezek (Wolverine és Unrepetant Records), évi 100-nál több fellépés a legnagyobb fesztiválokon, amerikai rádióállomások top 10-be bekerült zenekara, Év Felfedezettje a cseh zenecsatornán (Ocko TV), rengeteg elismerő kritika.

A koncert ideje: 2012 március 9 - péntek, 19 óra
 Barba Negra Music Club (1117 Budapest Prielle Kornélia utca 4.) Jegyek elővételben 2400 Ft (Firkin klubtagoknak ajándék CD jár minden belépőhöz belépőjükhöz), a koncert napján 3000 Ft (Firkin klubtagoknak ajándék CD jár a belépőjükhöz). Firkin klubtagnak feliratkozás a www.firkin.hu oldalon lehetséges március 9, 12.00-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.