Kalsszikus zene, jazz, színház, irodalom

Firkin: őrült ír kalózok a Bárka hajóján!

Az egész Göttinger Palival kezdődött. Azzal, hogy rendezett egy pompás ír darabot a Bárkán (Tengeren), amiben mellesleg mértéket nem ismerve isszák a whiskey-t meg a Guinnesst (firkin = sör-űrmérték...).

2009.11.02 11:41ma.hu

És közben kiderült, Göttingernek köze van a zenéhez, nem is kicsi: a Soharóza Kórust rendezi valamint zenél és énekel az őrült zenekarban, a Firkinben. És folytatódott mindez az Ördögkatlanban: volt ott Tengeren is, Soharóza is, Firkin is.

Hát perszehogy lesz minden a Bárkán is: Göttinger Esterházy-féle Haydnt rendez, a Soharóza is fellép januárban – és íme: beindul a Firkin Klub!
Időpont: minden hónap első pénteki napja, 22.00 órától
Helyszín: Bárka Kávézó

Firkin: a kelta zúzás mércéje ...
A klasszikus zene, a jazz, a színház, az irodalom mind olyan területek, ami a Firkintagok hátterében stabilan jelen van, de amitől a Firkin, egyszerűség-szenvedélyénél fogva egy könnyed vállrándítással megszabadult. János, a fuvolás klasszikus zenén nőtt fel, mielőtt ír zenére adta a fejét. Zsuzsa, a csapat bájos rosszkislány-hegedűse Vivaldi-játékával váltott már ki elismerést a hegedős szakmában.

Péter jazz-hátterét elég nehéz nem észrevenni, ha kicsit több figyelmet szentelünk a skáláinak. Attila megrögzött rock’n roll fenegyerek, ha szólóznia kell. Pali, énekes-gitáros-furulyás „szabadidejében” voltaképp színházi rendező.

Ese, a "dobberman" a trash-metáltól az etnóig már mindent játszott, a székelyudvarhelyi Barnát pedig ír és brit irodalmi és színházi tanulmányai sodorták a kelta lelkivilágba, ami egyébként igen rokonlelkű a székellyel. Szóval ebből a szivárványspektrumból rajzolódott ki a Firkin. A közös ív: az energia, a nyersesség, az egyszerűség és a dallamosság, amit a kelta punk - természeténél fogva - képes egybenyalábolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.