Ennyi volt

Alicia Keys letaszította a trónról Rihannát

Alicia Keys új lemeze az amerikai Billboard 200-as albumeladási lista élén rajtolt, letaszítva a trónról a barbadosi szépség, Rihanna legújabb korongját.

2012.12.09 14:29MTI

A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint az amerikai R'n'B énekes ötödik, Girl on Fire című stúdióalbumából ez idáig 159 ezer példányt kapkodtak szét a rajongók. Keys ezzel pályafutásának eddigi legrosszabb nyitóhetét könyvelhette el, ennek ellenére az élre került.

A 31 esztendős előadót Taylor Swift country-pop énekes követi a sorban Red című nagylemezével, míg a dobogó harmadik helyén Rod Stewart Merry Christmas, Baby című korongja áll.

A brit One Direction nevű formáció Take Me Home című lemeze a lista negyedik helyéhez elegendő eladási adatokat produkált. A népszerű ötös fogatot a country-rock énekes Phillip Phillips The World from the Side of the Moon című albuma követi a sorban. Rihanna Unapologetic című új nagylemeze a második hetét tölti a listán, amelynek most a hatodik helyére csúszott vissza.

Keys-nek eddig csupán egyetlen albuma volt, amely nem a Billboard 200-as lista élén rajtolt. Az énekes 2009-ben megjelent The Element of Freedom című korongjából 417 ezer példány fogyott az első héten, de még így sem sikerült megszereznie a lista első helyét, amelyet akkor a Britain's Got Talent című tehetségkutató műsor sztárjaként ünnepelt Susan Boyle I Dreamed a Dream című korongja uralt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.