Elcsalták az adótanácsadók a koncertbevételt?

Rihanna: "a könyvelőim lenyúlták a pénzem!"

Pénzügyeinek hűtlen kezelésére hivatkozva beperelte volt könyvelőit Rihanna barbadosi énekesnő, azzal vádolva őket, hogy több millió dolláros bevételtől esett el miattuk.

Rihanna felpörgette Budapestet képgaléria

2012.07.06 18:29MTI

A manhattani szövetségi bíróságra benyújtott keresetében a 24 esztendős énekesnő és Tourihanna nevű turnécége meghatározatlan összegű kártérítést követel a New York-i székhelyű Berdon LLP könyvelőcégtől, illetve annak két volt munkatársától, Michael Mitnicktől, és Peter Gounistól.

A kereset szerint a vállalat "jelentős anyagi veszteségeket" okozott 2005 és 2010 között azáltal, hogy "felháborítóan" magas jutalékot vágott zsebre az énekesnő 2010-es Last Girl on Earth című koncertturnéjának bevételeiből. Az énekesnő ügyvédjei szerint a hazai és nemzetközi turnék bevételeinek megcsapolása révén a cég több tíz millió dollárral károsította meg Rihannát az említett ötéves időszakban.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


A kedden benyújtott dokumentumok szerint a könyvelőcég hűtlenül kezelte a barbadosi szépség belföldi és nemzetközi adó-visszatérítéseit is, illetve nem hajtotta be a kifizetetlen jogdíjakat.

Az énekesnőt 2005-ben mutatta be saját menedzsmentje a Berdon könyvelőcégnek. A kereset szövege szerint az akkor mindössze 16 esztendős Rihanna még csupán "pályakezdő énekes volt, egyre feljebb ívelő zenei karrierrel, akinek fogalma sem volt a pénzügyekről" és teljes mértékben a könyvelőire támaszkodott.

A cég szóvivője egyelőre nem reagált a megkeresésekre, illetve a vállalattól azóta távozott Mitnick és Gounis sem kommentálta az ügyet.

Még több hír Rihannáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.