Személyiségzavar miatt változott meg a sztár?

Képek - Rihanna már pszichológiai eset lenne?

Szakemberek szerint nárcisztikus személyiségzavarral küszködik Rihanna, barátai szerint azonban az utóbbi időben produkált egyre furcsább viselkedését csak az okozza, hogy elveszettnek érzi magát.

Rihanna felpörgette Budapestet képgaléria

2012.06.13 08:29ma.hu

A hozzáértők szerint komoly gond van Rihanna személyiségével, bár barátai szerint az utóbbi időben meglehetősen furcsán viselkedő énekesnő pusztán elveszettnek érzi magát, ezért gyűlnek körülötte a botrányok és ezért veti el a sulykot egyre gyakrabban a nyilvános szereplései alkalmával. A külföldi lapokban megszólaló pszichológusok nemcsak a koncerteket és a rendszeresen alkoholmámorban végződő nyilvános bulikról készült lesifotókat vették alapul a "diagnózis" felállításához, hanem elemezték az énekesnő Twitter-bejegyzéseit is, ami csak megerősítette gyanújukat.

A 24 éves énekesnő valóban messze áll már attól a Rihannától, akit eleinte megismertünk, a vad bulik, az alkohol és a tudatmódosító szerek miatt az orvosok már ott tartanak, hogy komolyan aggódni kezdtek a sztár egészségéért. A háttérben jó eséllyel meghúzódó nárcisztikus személyiségzavar viszont megnehezíti a "kiszállást", mivel a jelek szerint Rihanna már-már betegesen igényli a figyelmet és az emberek csodálatát.

Rihanna a budapesti koncertjén (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


"Csak kimerült, fizikailag és mentálisan egyaránt, és nagyon elveszettnek érzi magát" - magyarázta egy barátja a Daily Star című lapnak, bár azt ő is elismerte, hogy szüksége lenne a fiatal művésznőnek a segítségre és arra, hogy egy időre visszavonuljon a reflektorfényből, ne csak a munkára koncentráljon, hanem az élete többi területére is fordítson kellő figyelmet.

Hogy valóban komoly a gond, arra a múlt hónapban egy kórházzal végződő kimerültség is rámutatott, de a pontot az i-re az tette fel, amikor a kimerültség és pánikroham okozta rosszullétet követően Rihanna a mikroblogján megosztotta az infúziós képeit.

Jo Hemmings pszichológus szerint a kiszámíthatatlan viselkedése egyértelműen a nárcisztikus személyiségzavarra mutat, beleértve azt is, hogy az elmúlt hónapokban többször mutatkozott nyilvánosság előtt meglehetősen hiányos öltözetben, ami szintén a figyelemfelkeltést célozza.

"Ha nem ez a baja, akkor is mindenképp konzultálnia kellene egy szakemberrel, hogy felismerjék, mi áll az önpusztítása hátterében" - vélte a szakértő.

Még több hír Rihannáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.