Még 40. születésnapja előtt nagy durranásra készül

Robbie Williams: "meg akarom szilárdítani a helyem a poptörténelemben"

Ő maga is elismeri, hogy 38 évesen talán kissé korai zenei örökségről beszélni, mégis arra készül Robbie Williams, hogy egyszer s mindenkorra megszilárdítsa helyét a popzene történelmében.

2012.11.27 08:29ma.hu

Több évnyi szólókarrier után is még mindig gyakran emlegetik úgy, mint a Take That egyik tagja, Robbie Williams ezért elhatározta, hogy a jövő nyáron induló európai turnéja akkora durranás lesz, amivel egyszer s mindenkorra beírja a nevét a popzene történelmébe. Noha zenei örökségről a maga 38 évével még korainak tartja beszélni, a helyét mégis meg akarja szilárdítani - idézte őt a brit The Daily Telegraph című napilap.

Fotó: MTI

A 2013. június 19-én induló 15 állomásos európai turnénak különösen nagy a tétje, mivel Robbie az elmúlt években egyre csökkenő intenzitású sikert tudhat a magáénak. Miután 1995-ben kilépett a Take Thatből és kiadta első kislemezeit, köztük az Angels és a Millennium címűt, az EMI 2002-ben még állítólag több tízmilliós szerződést íratott vele alá. Ám a 2006-os Rudebox és a 2009-es Reality Killed a Video Star című albumból egyre kevesebb fogyott, nem csoda hát, ha az idén megjelenő Take the Crown - rajta az elsőként debütált Candy című számmal - különösen fontos állomás lesz az énekes karrierjében.

A kudarcért egyébként Williams a bulvársajtót teszi felelőssé, véleménye szerint az, hogy a lemezeladási adatok csökkenő tendenciát mutatnak, csak viszonyítás kérdése. "A hibákat mindig saját magunkhoz képest mérjük. Ez relatív. A Rudebox kudarca azt jelentette, hogy már csak 33,6 millió példányt adtak el belőle és 19 országban érte el a toplisták csúcsát. A legutóbbi albumom Angliában háromszoros platinalemez lett és turné sem volt mellette" - magyarázta a popzene fenegyerekeként emlegetett előadó.

A 2010-es Take Thathez történt rövid visszatérés Robbie-nak saját bevallása szerint önbizalmat adott, hogy újra felíveljen a szólókarrierje, arról azonban ezúttal is ködösen fogalmazott, hogy tervezi-e a végleges visszatérést az egykori együttesébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.