"Még mindig megbélyegzik a betegeket"

Anyjuk nyomdokában: Vilmos és Harry a HIV ellen harcolnak

Az anyai örökséget viszi tovább a tragikusan elhunyt Diana hercegnő két fia, akik csatlakoztak a HIV ellen folytatott harchoz az egyik legnagyobb AIDS-ellenes szervezetével.

2012.11.26 10:29ma.hu

Elérkezett az idő, hogy az új generáció is felvegye a harcot a HIV ellen: Vilmos és Harry herceg anyjuk nyomdokába lépve csatlakozott a Terrence Higgins Trust elnevezésű szervezethez, amely Anglia talán legnagyobb AIDS-ellenes jótékonysági szervezete. Korábban Diana hercegnő ugyancsak a támogatását adta ennek a csoportnak és rendszeresen kiállt az AIDS ellen. Két fia most abból az alkalomból írt gratuláló levelet a mozgalom vezetőinek, hogy a Terrence Higgins Trust hamarosan a 30. születésnapját ünnepli.

"A mi generációnk sosem ismerte a HIV nélküli világot. Úgy nőttünk fel, hogy ismertük ennek a vírusnak a pusztító hatását a családunkban, a közösségünkben. Ma már azt is tudjuk, hogy a HIV-fertőzés kezelhető és a betegek még sok éven át élhetnek, ám még mindig megbélyegzés övezi az ebben szenvedőket" - írta Vilmos és Harry. "A mi nemzedékünknek kötelessége felvenni a kesztyűt és folytatni a harcot. Még mindig nincs meg a tökéletes gyógymód vagy az ellenszer" - tették hozzá.

Mint írták, a szervezet élen jár a betegség terjedésének megakadályozásáért vagy lassításáért folyó harcban, és anyjuk annyira szenvedélyesen hitt a munkájukban, hogy most ők sem választhatnának mást. Ezzel egyidőben felajánlottak egy anyjukkal közösen készült képet egy jótékonysági árverésre, amelyre jövő március 21-én kerül sor, a szervezet kerek 30. születésnapján.

Terry Higgins 1982-ben, 37 éves korában hunyt el AIDS-hez köthető betegségek következtében, de még halála előtt három barátjával közösen létrehozták a szervezetet.

Még több hír a hercegekről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.