Énekel a hillsborough-i tragédia áldozataiért

Paul McCartney és 96 halott Liverpool-szurkoló

Paul McCartney is énekelni fog azon a karácsonyi kislemezen, amelynek bevételeit az 1989-es hillsborough-i tragédia áldozatainak családjai között osztják szét.

2012.11.23 08:29MTI

Ez idáig olyan hírességek csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Robbie Williams, Melanie C (Spice Girls), Holly Johnson (Frankie Goes to Hollywood) és Gerry Marsden (Gerry and The Pacemakers). A He Ain't Heavy, He's My Brother című szám legújabb feldolgozása december 17-én kerül a boltok polcaira, ahonnan várhatóan azonnal a brit kislemez-eladási listák legkeresettebb karácsonyi számai közé kerül.

A jótékonysági akció bevételeit azon hillsborough-i családok támogatására fordítják, amelyek több mint húsz éven át küzdöttek azért, hogy az illetékesek módosítsák a tragédiáról született hivatalos beszámolókat, amelyek besározták a focidrukkereket, azt állítva, hogy azok ittasan és jegy nélkül próbáltak utat törni maguknak a zsúfolt tömegben.

Összesen 96 Liverpool-szurkoló vesztette életét a sheffieldi Hillsborough stadionban történt tragédiában. Az ügyet újravizsgáló bizottság idén szeptemberben kiadott jelentése szerint nem a drukkerek hibáztak. A független testület jelentésében azt írta, a hatóság az események után arra törekedett, hogy a szurkolókra hárítsa a felelősséget, elterelve a figyelmet az általa elkövetett hibákról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.