Ennél olcsóbban nem léphetett fel a legenda

Egyetlen fontot fizettek Paul McCartney-nak az olimpia nyitányáért

A szervezők közlése szerint mindössze egyetlen fontba került, hogy Paul McCartney fellépett az Olimpia megnyitóján, de ezt is csak azért fizették ki, mert jogilag muszáj volt.

2012.08.01 10:29ma.hu

Mindössze egy fontot kapott fellépti díjként Sir Paul McCartney az olimpiai megnyitóünnepséget követően, de nemcsak ő, hanem a többi világszerte ismert és népszerű sztár is, mint Emeli Sande, az Arctic Monkeys vagy Dizzie Rascal, sőt, még Mike Oldfield is, aki pedig évek óta nem lépett közönség elé élő koncerten. A zenészek ráadásul még túl is lettek fizetve ahhoz képest, amennyiért eredetileg vállalták volna a fellépést - derült ki a szervezők közleményéből.

Eredetileg mindannyian ingyen emelték volna a nagyszabású program fényét, csakhogy mint kiderült, jogi szempontból nem tudták megkerülni a tiszteletdíjat, annak mindenképp szerepelnie kellett a szerződésben, emiatt végül egységesen 1 fontot írtak a papírra. Hasonlóképp számos színész és önkéntes statiszta is alig párszáz forintnak megfelelő összegért vett részt az ünnepélyen, csak kevés olyan táncos és szereplő volt, aki a máskor is szokásos gázsiját számlázta ki a péntek esti eseményt követően.

Fotó: MTI


A belépőjegyek eközben igen borsos áron cseréltek gazdát, a legdrágább pontosan 2012 fontba (közel 700 ezer forintba) került, vagyis a szervezőknek a sztárokon jócskán sikerült spórolniuk. Mindazonáltal sem az egykori Beatles-tag, sem a többi híresség nem panaszkodhat, mert bár ezúttal olcsón adták a nevüket, hosszú távon nagyon is jól járnak: az efféle szerepléseket követően mindig megugrik a lemezeladási mutatójuk, sőt, már a hétvégén is duplájára nőtt a forgalom, vagyis bőségesen visszajön az az összeg, amiről most lemondtak.

A sebtében készített kimutatások szerint egyébként a legnagyobb nyertes kétségkívül Mike Oldfield volt, akinek a több évtizede megjelent, de máig igen népszerű Tubular Bells című albumából több mint 7,5-szörös mennyiséget adtak el a szokásoshoz képest! Ami pedig a "névtelen" önkénteseket illeti, ők másutt kamatoztathatják a most "elmaradt" honoráriumot: munkakeresésnél arrafelé pluszpontot jelent az elbíráláskor, ha valaki imígyen bizonyítja az önzetlenségét és a csapatmunkára való képességét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.