Zeneterápiás célokat szolgál a hangszer

Paul McCartney gitárjától gyógyulhatnak a betegek

Egy zeneterápiával gyógyító intézményt szeretne támogatni a 70. születésnapját hétfőn ünneplő Paul McCartney, ezért jótékonysági árverésre bocsátja híres gitárját.

Képekben Sir Paul McCartney képgaléria

2012.06.20 16:29ma.hu / MTI

A hírességek esetében nem ritka, hogy egy-egy nevezetes évforduló alkalmával nemcsak őt köszöntik fel barátai, rokonai és rajongói, de ő maga is megajándékoz valakit a jeles alkalomból. Ezúttal Paul McCartneyban éledt fel az adakozókedv, aki hétfői 70. születésnapja örömére az egyik legendás basszusgitárját bocsátja árverésre, hogy a bevételből a Nordoff Robbins nevű zeneterápiai intézményt támogassa.

Az egykori Beatles-tag által aláírt, Hofner márkájú hangszer kikiáltási ára még nem ismert, azt pedig végképp csak találgatni lehetne, hogy mennyiért fog elkelni a június végi aukción, de az irány behatárolható: a legutóbbi alkalommal ugyancsak jótékony céllal felajánlott gitárjáért 60 ezer fontot (több mint 20 millió forintot) fizetett egy gyűjtő.

"A munka, amit ott végeznek, megváltoztatja a segítségre szoruló gyerekek és felnőttek életét" - indokolta a Nordoff Robbinsnak tett felajánlást a zenészóriás.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.