Tiszti fokozatot kap a francia kormánytól

Becsületrenddel tüntetik ki Paul McCartney-t

A Becsületrend tiszti fokozatával tünteti ki Paul McCartney zenészt a francia elnök - jelentette be hétfőn Francois Hollande hivatala.

2012.09.04 18:29MTI

A legmagasabb rangú francia állami elismerés átadásának ceremóniája szeptember 8-án szombaton lesz. A kitüntetést korábban a művészvilág olyan kiválóságai is megkapták, mint Clint Eastwood vagy Liza Minnelli. A Becsületrendet még Bonaparte Napoleon alapította 1802-ben.

A kitüntetésnek három fokozata van: a lovagi, a tiszti és a parancsnoki. Az elismeréssel nem jár pénzjutalom, a kitüntetetteknek maguknak kell megvenniük a medált - a fokozattól függően 169-700 eurós áron - egy arra felhatalmazott ékszerésztől.

A 70 esztendős Sir Paul McCartney a popzene történetének legnagyobb hatású dalszerzője. Korában II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte munkássága elismeréséül. Paul McCartney a Beatles együttes tagjaként John Lennonnal közösen jegyezte a zenekar örökzöldjeit, köztük a Yesterdayt, amelyet valójában egyedül írt.

Pályafutása töretlenül ívelt felfelé hosszú szólókarrierje során is. Legutóbb II. Erzsébet uralkodásának gyémántjubileumán és a londoni olimpia megnyitóján ünnepelte előadását a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.