Zenészlegendák keze alatt debütál egy zongora

Paul McCartney első érintése

Paul McCartney és Berry Gordy szólaltatja meg elsőként azt az 1877-es Steinway hangversenyzongorát, amely a lemezcég megannyi csillagának tett szolgálata után a közelmúltban kapta vissza régi fényét, részben az egykori Beatles tagnak köszönhetően.

2012.09.01 09:35MTI

McCartney egy tavaly nyári detroiti koncert alkalmával ajánlotta fel segítségét a Motown Museum vezetőségének, miután megtudta, hogy a legendás hangszeren nem lehet többé játszani. A lemezcég örökségének szentelt intézmény vezetője, Robin Terry aztán a héten bejelentette, hogy a 2,74 méter hosszú zongora felújítási munkálatai befejeződtek.

Az ismét régi fényében ragyogó hangszert a New York-i Steinway Hallba meghirdetett, szeptember 18-ai jótékonysági rendezvényen fogja először megszólaltatni Paul McCartney és Berry Gordy. A rózsafából készült, viktoriánus korabeli zongora a koncertet követően visszakerül a Motown Museum híres A-stúdiójába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.