Oroszország

Film készül a Pussy Riot zenekarról

"Kirakatper - A Pussy Riot története" címmel film készül az orosz női punkzenekarról, amelynek három tagját ősszel szabadságvesztésre ítélték, miután a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban egy "punkimában" azért fohászkodtak Szűz Máriához, hogy "szabadítsa meg" őket Vlagyimir Putyin orosz elnöktől.

2012.11.03 21:14MTI

A zenekar két tagját még augusztusban két év, munkával szigorított letöltendő börtönbüntetésre ítélték, harmadik társuk felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap úgy tudja, a filmet már januártól forgalmazni fogják világszerte. "Három bátor nőről fog szólni, akiket azért büntettek meg, mert megpróbálták terjeszteni Oroszországban a szabadságot" - írta a filmet készítő brit produkciós iroda.

A film elkészítéséről egy olyan cég állapodott meg a britekkel, amelynek egyik tulajdonosa a Pussy Riot ügyvédjének, Mark Fejginnek a felesége. A cég 37500 euró előleget kapott. Cserébe felvételeket kellett küldenie a brit produkciós irodának a zenekar tagjairól, köztük olyanokat is, amelyek a börtönben készültek.

Előzőleg Fejgin megpróbálta levédetni a banda nevét, de a zenekari tagok elutasították ezt. Azt mondták, ez ellentétes az elveikkel. Az ügyvéd szerint viszont "nem lehet megakadályozni, hogy üzletet csináljanak a punkzenekarból".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.