A Pussy Riot után

Yoko Ono békedíjat adományoz Lady Gagának

Yoko Ono pénteken bejelentette, hogy Lady Gaga amerikai énekesnő is megkapja idén a Lennon-Ono-békedíjat, amelyet kedden adnak át Reykjavíkban.

2012.10.06 13:29MTI

A korábban bejelentett díjazottak között van a Pussy Riot orosz punkegyüttes, John Perkins amerikai esszéíró. Poszthumusz kapja a békedíjat a szintén amerikai Rachel Corrie emberjogi aktivista és Christophe Hitchens újságíró.

"Lady Gaga nem csupán művész, de emberjogi aktivista is, aki a művészetével javítja a világban a kommunikálást" - hangsúlyozta közleményében Yoko Ono.

John Lennon özvegye már szeptember 21-én átadta a díjat a Pussy Riot punkegyüttesnek, amivel üdvözölte, hogy "szilárdan kitartanak a szólásszabadságba vetett hitük mellett" - áll a közleményben.

Yoko Ono 2002-ben hozta létre a Lennon-Ono-békedíjat férje emlékére. Kétévente adományozza olyan személyeknek, akik a világ békéjéért küzdenek.

Lady Gaga ott lesz kedden Reykjavíkban a díjátadón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.