Yoko Ono kitette

Beatles-kiállítás nyílik Clevelandben

Egyedülállóan átfogó Beatles-kiállítás nyílik a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeumban.

2011.06.09 14:12MTI

A több mint hetven kegytárgy között sokat most először mutatnak be a közönségnek. Látható lesz Paul McCartney-nak a Birthday című dalhoz kézzel írt hangszerelése és George Harrison csíkos öltönye, amelyet az 1966-os amerikai turnén viselt.

John Lennon
és George Harrison gitárjait is kiállítják, illetve bemutatnak egy Beatles-logóval ellátott dobbőrt is. Utóbbi annak a dobfelszerelésnek a részét képezte, amelyen Ringo Starr 1964-ben játszott, amikor a zenekar fellépett az Ed Sullivan showban.

"Évek óta remek kapcsolatot ápolunk Yoko Onoval, ennek köszönhetően sok emlékünk van John Lennonról is. Együtt dolgozunk számos gyűjtővel is, akik több kulcsfontosságú darabbal rendelkeznek. Észre sem vettük, és hihetetlen kollekció gyűlt össze" - mondta el Jim Henke, a kiállítás alelnöke.

A kiállítást a múzeum újjáépítésének részeként mutatják be. A felújítást részben az intézmény 35 millió dolláros tőkéjéből fedezik, a munkálatok várhatóan 2012-ben fejeződnek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.