"Még nem végeztünk"

A szabadon bocsátott Pussy Riot-tag folytatná a tltakozást

A politikai jellegű tiltakozások folytatását jelentette be csütörtökön Moszkvában Jekatyerina Szamucevics, a Pussy Riot orosz punkegyüttes szerdán szabadon engedett énekesnője.

2012.10.11 12:17MTI

"Még nem végeztünk, nem fogjuk abbahagyni a politikai tiltakozásokat. Nem fognak sikerrel járni a hatóságoknak azok a kísérletei, hogy szétválasszanak minket" - nyilatkozta Szamucevics szerdán az amerikai CNN hírtelevíziónak. Az énekes továbbra is Vlagyimir Putyin elnök által képviselt "mega-tekintélyelvű projekt" ellen küzd. A 30 éves Szamucevicset szerdán engedte szabadon egy moszkvai fellebbviteli bíróság, de zenekartársainak büntetésén nem változtattak. A bíróság szerint Szamucevics nem vett részt a Putyin elleni akcióban.
 
A két társára, Marija Aljohinára és Nagyezsda Tolokonnyikovára - mindkettőjüknek van gyermeke - kiszabott két évi javító-nevelő táborban letöltendő büntetés viszont nem változott. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség információi szerint a két nő 10 napon belül arról is értesül, hogy melyik büntetőintézetbe kell bevonulnia. A három énekest augusztusban vandalizmus vádjával és vallási gyűlölet miatt ítélték el két évre. A Pussy Riot idén februárban a Megváltó Krisztus-székesegyházban "punkimával" tüntetett az akkor még miniszterelnök Vlagyimir Putyin ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.