A Halál hegyén fedezték fel a növényt

Képek - Lady Gaga már páfrány is lesz

A rövidesen Costa Ricában koncertező amerikai popsztárról, Lady Gagáról neveznek el a közép-amerikai országban egy nemrégiben felfedezett páfrányfajt.

Extrém sztár: Lady Gaga képekben képgaléria

2012.10.26 08:29MTI

A páfrányt az észak-karolinai Duke Egyetem tudósai fedezték fel a fővárostól, San Josétól délre fekvő Cerro de la Muerte (a Halál hegye) közelében – írta csütörtökön a La Nación című napilap.

Fotó: MTI

Az új növényfaj tudományos neve a New York-i énekesnő tiszteletére Gaga Germanotta lesz, minthogy Lady Gaga eredeti neve Stefani Joanne Angelina Germanotta. A felfedező csapat egyik tagja, Kathleen Pryer a lapnak elmondta, hogy a páfrányfaj elnevezésével az egyenlőség, a sokszínűség tisztelete és a személyes szabadság zászlaját magasba emelő művész előtt kívánnak tisztelegni.

A Costa Ricán felfedezett páfrányfaj hat másik alfaját is az énekesről nevezték el, ezek a Gaga Marginata, a Gaga Hirsuta, a Gaga Angustifolia, a Gaga Cuneata, a Gaga Harrisii és a Gaga Kaulfussii nevet kapták – írta a La Nación.

Lady Gaga közép-amerikai turnéja első állomása San José lesz, ahol november 3-án lép fel.

Még több hír Lady Gagáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.