Minden helyzetben győzni akar az énekes

Képek - Vastag Csaba forrón szereti

Hogy egy énekesnek mennyire kell vigyáznia a hangszálaira, azt Vastag Csaba igazán tudja. A 2010-es X-Faktor győztese tudatosan óvja torkát. Mindent megtesz azért, hogy egyetlen fellépést se kelljen lemondania, nem szeretne ugyanis csalódást okozni rajongóinak.

Vastag Csabát nem győzi le a torokfájás! képgaléria

2012.10.25 16:29ma.hu

Egymást érő fellépések, eseményekre, interjúkra, fotózásokra, próbákra rohanás, dalok véget nem érő feléneklése lemez- vagy éppen klipfelvétel során… Kinek ne viselné meg a hangszálait? Vastag Csaba azonban előre felvértezi magát, hogy elkerülje a megerőltetésből fakadó rekedtséget és torokfájást.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

A természetes módszerek híve vagyok, emellett sok praktikát hoztam otthonról, amiket édesanyám alkalmazott rajtunk, amikor például valamelyikünk az iskolából hazahozott valamilyen köhögős-orrfolyásos dolgot, ami rendre végigment mindhármunkon. Ilyen az inhalálás gyógynövényekkel, ami nálam minden helyzetben beválik” – mondja Csaba, aki elmesélte azt is, hogy az egészségmegőrzés részének tartja a gyakori szaunázást.

A forró gőztől kitisztul a légutunk. Szeretek eukaliptusz vagy mentol illóolajokat csepegtetni a lávakőre, és ezt az illatot beszippantani. Ráadásul egy jó szaunázás nagyszerűen kikapcsol” – tette hozzá az év énekese.

A forró megoldások mellett további trükkök is lapulnak Csaba tarsolyában, hogy fittségét, no és nem utolsó sorban hangját is megőrizze. „Nagyon sok folyadékot iszom ősszel is, ha beköszönt a hűvösebb idő, különösen sok forró mézes-citromos teát készítek. Ennek tovább fokozott változata, amikor egy kanál citrom és méz felmelegített keverékét kapom be. Egyik titkom, hogy fellépés előtt egy Wick torokcukorkával olajozom be a hangszalagjaim” – árulja el Csaba.

Azok, akik szeretnek engem vagy szeretik a zenémet, motiválnak és inspirálnak. A viszony kölcsönös, természetes hát, hogy nem okozhatok csalódást azzal, hogy egy kis rekedtség vagy egy buta torokfájás miatt nem tudok színpadra lépni. Ugyanis előfordul, hogy éjszaka, fellépés után, sokszor jelentős utat teszünk meg kimelegedve az autóig. Így a meghűlés néha szinte elkerülhetetlen, ahogy a vírusok oda-visszaadogatása is” – fűzte hozzá az énekes, akinek amióta megnyerte az X-Faktort, csupán egyszer kellett fellépést lemondania.

Még több hír Vastag Csabáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.