Szívüket adták a sztárok a Szívünk Napjához

Képek - Vastag Csaba újraélesztést tanított

Stílusosan szólva szívüket-lelküket beleadták a sztárok az idei Szívünk Napjába, ahol nemcsak a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára hívták fel a figyelmet és az újraélesztési technikákat mutatták be, de jutott idő a szórakozásra is.

Szívüket is beleadták a sztárok képgaléria

2011.10.20 11:29Diamond Agency

Az idei Szívünk Napja rendezvényen nemcsak a kardiológusok igyekeztek megmutatni a lakosságnak az egészséges életmód rejtelmeit, az eseményen a fellépő közismert emberek, művészek is nagy szerepet vállaltak a nemes cél megvalósításában.

Katus Attila előbb egy futópad mellett állva adta az utasításokat fiataloknak és időseknek a készülék helyes használatára, majd a színpadon közös mozgásra invitálta a nézőket. Hogy a mozgás örömét még közelebb vigye a kilátogatókhoz, a sportember leszaladt a gyakorlatokat addig is lelkesen végző emberek közé, akik attól fogva egy nagy körben utánozták Attila mozdulatait.

A Barátok közt sorozat sztárjai készséggel álltak az egészségükkel törődő rajongók rendelkezésére. A színészek - R. Kárpáti Péter (Berényi András), Barna Zsombor (Illés Péter), valamint Nagy Alexandra (Fekete Aliz) és Solti Ádám (Bokros Ádám) - a Szívhang sátorban vérnyomásméréssel fogadták a kígyózó sorban várakozó érdeklődőket, akiket ezáltal is buzdítottak a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételre.

Barna Zsombor - alias Illés Peti - lelkesen mérte a vérnyomást (Fotó: Diamond Agency - A galériához KATT a képre!)


A Summer Sisters és Shodeinde Dorka is felhívták rajongóik figyelmét a szív egészségének fontosságára. Kiváló hangjukon nem csak az X-Faktorból jól ismert zeneszámok szólaltak meg, hanem az egészséges életmód fontosságának üzenete is.

Vastag Csaba sem csak az énektudását csillogtatta meg a rendezvényen, az X-Faktor győztese Dr. Horváth Anikó szakorvos instrukciói alapján az újraélesztés technikáját is bemutatta a megjelenteknek. A helyes mozdulatsort hamar elsajátította az énekes, aki ezzel is megmutatta, hogy az újraélesztés módszerét könnyű megtanulni, és ha valaki bajba kerül, akkor kötelességünk is használni.

A Szívünk Napja zárókoncertje során a Republic együttes frontembere, Cipő a színpadra invitálta a szervező Magyar Kardiológusok Társasága elnökét, Prof. Dr. Merkely Bélát, hogy közösen énekelhessék el a „Szállj el, kismadár” című slágert. Cipő és a komoly orvost egy kis időre félretevő professzor közös produkcióját kitörő tapssal jutalmazta a szép számú közönség, a koncert befejeztével pedig a Magyar Kardiológusok Társasága elnökének nevét skandálva köszönték meg a látogatók a nagyszerű hangulatot a szervezőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.