Az őrületbe kergeti kollégáit testszagával

Russell Crowe nem túl illatos

Teljesen beleéli magát Noé szerepébe Russell Crowe a bibliai hősről szóló szuperprodukció forgatásán, ami azzal jár, hogy nem mosakszik és nem használ dezodort sem, hiszen a történet idején a személyi higiénia még gyerekcipőben járt.

2012.10.07 12:00ma.hu

Darren Aronofsky rendező értékeli is a sztár igyekezetét, a többi szereplő azonban jóval kevésbé, mert ők testközelből érzik, milyen szaga lehetett az idős, viharvert Noénak az özönvíz alatt. Crowe már a Gladiátor készítésekor is bevetette ezt a módszert, és az akkori stábtagoknak hasonló élményben volt részük. A Noé forgatása még csak félidejénél tart, de a szereplők már alig várják, hogy vége legyen megpróbáltatásaiknak.

(Noah - hazai bemutató: 2014. április)

RUSSELL CROWE immár ötödik filmjét készítette Sir Ridley Scottal.

Gyümölcsöző munkakapcsolatukat és barátságukat a Gladiátor alapozta meg, amelyért a színész Oscar-t kapott. Scottal forgatott további filmjei: Hazugságok hálója (Body of Lies), Amerikai gengszter (American Gangster), Bor, mámor, Provence (A Good Year).

Új-Zélandon született, de szüleivel hamar Ausztráliába költözött. Korán felbukkant az ausztrál tévében, hírnevét két filmmel alapozta meg. A Romper Stomperben neonáci bandavezért játszott, a Mennyit érünkben (The Sum of Us) pedig szeretetre éhes meleg fiatalembert. Híre Sharon Stone-hoz is eljutott, és a színésznő ragaszkodott hozzá, hogy ő legyen a Gyorsabb a halálnál (The Quick and the Dead) férfi főszereplője. Ezzel Crowe hollywoodi karrierje beindult.

További fontosabb filmjei:
A dolgok állása (State of Play), A bennfentes (The Insider; többek közt jelölés Oscar-díjra legjobb színész kategóriában, valamint Golden Globe- és BAFTA-díjra), Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind; többek közt legjobb színésznek járó HFPA-, SAG- és BAFTA-díj, valamint Oscar-jelölés ugyanebben a kategóriában), A remény bajnoka (Cinderella Man; Golden Globe-jelölés), Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (Master and Commander: The Far Side of the World), L.A. Confidential, Majd, ha fagy! (Mystery, Alaska), Túszharc (Proof of Life), SID 6.7 ? A tökéletes gyilkos (Virtuosity).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.