Bajnoki futása után fotózott a géppel

Jótékonysági árverésre vitték "Bolt fényképezőgépét"

Jótékonysági árverésre bocsátotta a londoni olimpia egyik fotóriportere azt fényképezőgépet, amellyel a hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt (is) készített képeket a londoni ötkarikás játékokon.

2012.10.04 08:29MTI

Usain Bolt a 200 méteres síkfutás döntőjében aratott győzelmét követően kérte el Jimmy Wixtrom, a svéd Aftonbladet című újság munkatársának gépét, amellyel a közönséget, illetve honfitársát, a mögötte másodikként célba érkező Yohan Blake-et fényképezte. A lap másnapi tudósításába bele is került néhány azok közül a fotók közül, melyeket Bolt készített.

Wixtrom az ebay internetes aukciós oldalon indította meg az árverést. A kikiáltási ár 500 dollár volt, de már 7000 dollárnál tart a licit. Az aukció jövő héten ér véget.

A kamera értékét növeli, hogy aláírásával látta el Bolt. A bevétel egyik részét Wixtrom egy rákbetegeket segítő svéd szervezetnek ajánlja, másik felét pedig egy Bolt által is támogatott jamaicai gyermekalapítvány kapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.