Óriási siker volt az uralkodói kalap-árverés

Egymillió forintot ért Katalin hercegnő egyetlen kalapja

Európai hercegek és hercegnők, világhírességek által viselt elegáns ruhákat, extravagáns kalapokat árvereztek el kedden a londoni Kerry Taylor aukciós házban.

2012.06.27 16:29MTI

A kikiáltási ár többszöröséért kelt el az aukción az két különleges kalap, amelyeket Katalin hercegnő, Vilmos herceg felesége hordott. Egy Philip Sommerville tervezte, fekete-fehér tollakkal díszített fejfedőért, amelyet Kate Middleton 2008-ban akkor viselt, amikor Vilmos herceget a Térdszalag rend lovagjává avatták, 3224 fontot (egymillió forint) fizettek.

Fotó: MTI

Kate egy másik fekete kalapjáért 3720 fontnál koppant a kalapács. Mindkét kalap értékét maximum 1000-1500 fontra becsülték. Tavaly egy ugyanilyen árverésen hatvanötezer fontért (20,4 millió forint) kelt el Kate Middletonnak egy teljesen átlátszó fekete ruhája, amelyet még egyetemista korában viselt.

Beatrice hercegnő kalapja, amely Vilmos herceg esküvőjén vált híressé, több mint 81 ezer fontért (25,2 millió forintért) kelt el egy jótékonysági árverésen. A vásárlók köre rendkívül vegyes, többnyire a ruha dizájnere vagy tulajdonosa iránt rajonganak - magyarázzák szakértők az igen magas árakat.

A kedd esti árverés bevételét alapítványok javára vagy jótékony célokra fordítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.