Élőzenés koncertek a pálinkafesztiválon

Zsédával és Senával pálinkázhatunk szombaton!

Jazz, népzene, latin-amerikai és akusztikos dallamok csendülnek fel a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon olyan zenekarok, énekesek előadásában, mint például Sena, az Anselmo Crew vagy Zséda, október 4-7. között.

2012.10.01 18:29ma.hu

Valóságos sztárparádéra készülhet fel az, aki ezen a hétvégén a Budavári Pálinkafesztivált választja programként: a Budai Vár két színpadán, az Oroszlános és Mexikói udvarban igazi bulihangulatot varázsolnak a zenekarok. Az élőzene jeles képviselője, a Folkfree október 6-án, szombaton húzza a talpalávalót. A zenekar úgy öltözteti modern köntösbe a dalokat, ahogy a pálinkafőző mesterek zárják modern palackba a hagyományos receptek alapján készült pálinkát.

A huszonöt pálinkafőzde, a tíz kolbászkészítő, valamint a bor- és a sajtmesterek mellett a Bohemian Betyars is tiszteletét teszi a Pálinkafesztiválon. Az együttes hangzása úgy született, hogy a vonós hangszereken játszó hegedűs és bőgős népzenei alapjait elkezdték vegyíteni a többiek balkáni, punk és ska stílusaival. Mindez egyetlen kondérba öntve, nagy lángon, két órán át főzve készült el, és ennek már három éve.

Az utolsó napon, vasárnap Zséda különleges produkciója zárja a négynapos gasztronómiai fesztivál zenei programját, akit ezúttal zongorista kísér.

Bohemian Betyars (Fotó: Redlemon)


Az Oroszlános Udvar részletes programja

Csütörtök
- 19:00 Sena
- 21:00 Random Trip Pálinka Special

Péntek
- 17:00 Anselmo Crew
- 19:00 Bohemian Betyars
- 21:00 Szili és a Newgie boogie

Szombat
- 17:00 FolkFree
- 19:00 Analog Cuvee + Krsa
- 21:00 Szilvási Gypsy folk band

Vasárnap
- 18:00 Hot Jazz Band
- 20:00 Zséda: A zongorista és én

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.