Nem jött egyből a siker

Zséda fél évig Marilyn Monroe-ként élt

Az énekesnőnek nem jött egyből a siker a Cotton Club Singersből való kiválás után, de talált más megélhetést.

2011.01.29 14:11rtlbulvar.hu

– Amikor énekeltem akkor nyíltak ki a szívek, az ajtók. Tulajdonképpen kicsi korom óta ebből élek – árulta el Zséda. Zsédenyi Adrienn mindig énekesnő akart lenni.

Már gyerekként is imádott szerepelni: énekelt, hegedülni tanult, ünnepségeken szavalt, így nem volt kérdés, hogy színpadon a helye. Bár szülei és nagyszülei sem művészek, felmenői között azért akad operaénekes és képzőművész is.

– Vaszary János művészalbuma úgy kezdődik, hogy eredetileg Zsédenyi, merthogy az ő neve egy felvett név, és a Vaszary vonal azok Zsédenyiek, ezt biztosan tudom, és van egy nagyon kedves rajongóm, aki mindig jön, és mondja, hogy ő az, aki erről az ágról rokonom.

Zsédenyi Adrienn Pápán született, Szentesen a Horváth Mihály gimnázium irodalmi–drámai tagozatán tanult.

– Azt szoktam mondani, hogy szentesedik az idő, mert egyszerűen percről percre bennem van, ahogy mentünk felvételizni, és hogy ott miket kellett mutatni, és hogy az egy évvel idősebbek hogyan pátyolgattak minket, akik egyébként a Szekeres Adrienék voltak, és milyen szeretettel vártak.

Már ekkor komolyan foglalkozott az énekléssel. Számos magyar énekes tanárához, Sík Olgához került.

– Akkor én 14 éves voltam, mert egy ideig ingáztam Szentes-Budapest-Pápa között, az azért durva volt, a taxiblokád alatt is feljöttem, és igaz hogy Olgi néni nem jött be tanítani, de én nem tudom hány óra alatt felértem, nem volt lehetetlen. Amikor jelentkeztem Olgi nénihez, akkor emlékszem, hogy Mária Magdolna dalát énekeltem, és anyukám varrta a ruhát, amiben jelentkeztem, ilyen körték voltak rajta, tipikus drámais ruha volt rajtam, amiben akkoriban jártunk, és elénekeltem a dalt, és Olgi néni félrehívta azt a fiút, aki aztán mesélte ezt nekem, hogy ezt fel kell vennünk, mert annyira akar, hogy el fog menni máshoz, és el fogják rontani.


Merthogy Sík Olga 14 éveseket nem szokott felvenni. Adriennel azonban kivételt tett, sőt azt tanácsolta neki, költözzön Budapestre, mert valószínűleg a zenei pályán fog maradni. Adrienn így otthagyta Szentest, és a fővárosba költözött. Olgi néni műhelyében pedig megalakult a Cotton Club Singers, akiktől 7 év után búcsúzott el.

– A döntésem fő oka az volt, hogy olyan dalokat szerettem volna, amik az én nevemmel kapcsolódnak össze, senki máséval, nem feldolgozás, nem egy csapathoz kapcsolódik, hanem így van, ahogy ma van Motel. Zséda, én ezt szerettem volna.

Az álmok ugyan megvoltak, de a megvalósítás már nem tűnt olyan egyszerűnek. Adrienn nem is gondolta, hogy élete egyik legnehezebb időszaka vár rá.

– Az első két évben tulajdonképpen senki nem keresett, azt gondoltam, hogy amint én kilépek, fognak keresni a menedzserek, és zeneszerzők, de nem így történt.

Mivel valamiből meg kellett élnie, azonnal igent mondott szinte minden felkérésre. Olyanokra is, amit sokan eddig nem is tudtak róla. Például, hogy Marilyn Monroe-ként énekelte el nagy cégek vezetőinek születésnapján, a Happy Birthdsday Mr. Presidentet. –

Megkérdezték, hogy én ezt meg tudom-e csinálni, nem tudom, hogy jutottam eszükbe a sötét hajam miatt, de mondtam, hogy persze, hogy meg tudom! És béreltem egy parókát, aztán később vettem is, mert annyi megkeresésem lett Marilyn Monroe-ként, hogy érdemesebb lett beruházni, szereztem valami szép ruhát, amiből az idomok kijönnek, és elpróbáltam párszor, hogy Happy birthday... Gondoltam, hogy ezt el tudom lihegni, és olyan nagy sikerem volt, hogy fél évig ebből éltem, hogy beöltöztem Marilyn Monroe-nak.

Ebben a számára nehéz időszakban ismerte meg leendő férjét, Dr. Takács Szabolcsot, aki ha nem is az első perctől, de hitt Adriennben.

– A férjem mindenben támogatott, ő akkor volt egy pár évvel az egyetem után, mentőzött, ügyeletet vállalt, kezdőként, kezdő orvosként próbált megélni, és akkor mi találkoztunk egy nyaraláson. Emlékszem rá, hogy akkor még az együttesben énekeltem és mondtam neki, hogy mivel foglalkozom, és el is gondolkozott ezen, hogy szegény... hogy lehet vele bármit is kezdeni, aztán meghallott énekelni, és akkor azt mondta, hogy ő nagyon szereti, amit csinálok.

Szabolcs életében is fontos a zene, Adrienn férje 10 évig zongorázott. Hamar egymásra hangolódtak, és 2000-ben összeházasodtak. Kisfiuk, Nimród 3 éves.

– Nagyon érdekes időszak következett a szülés után, magam sem gondoltam volna, hogy ez az érzés segít, hogy közelebb kerüljek ahhoz, aki valójában vagyok. Egy női kiteljesedés volt a feleség, az anya, az énekesnő így együtt munkált bennem.

Nimród megváltoztatta Adriennt, és sok anyukával ellentétben ő éppen kinyílt ettől, sokkal érettebb, nőiesebb lett. Az éneklést nem szüneteltette sokáig, 3 hónapos volt kisfia, amikor visszatért a színpadra. Most már ovis Nimród, és anyukája igyekszik a lehető legtöbb időt vele tölteni.

– Abszolút a család az első, ne higgye senki azt, hogy mindig is smink és színpad, és én csak ennek élek, mert nekem a férjem és a kisfiam mindennél fontosabb, az ő nyugalmuk és boldogságuk. Ilyen egyszerű dolgok, hogy minden nap legyen finom, egészséges étel az asztalon, el kell menni, be kell vásárolni, meg kell főzni, szóval ezt minden nőnek meg kell tenni, helyettem sem csinálja meg senki.

– Meg kellett most tanulnom hajat vágni, mert a kisfiam nem hajlandó beülni egy fodrász székébe sem. Hárman fogtuk le, mikor azt mondtam, hogy na jó, ezt ne, veszek egy fodrászollót, megkérdeztem a fodrászomtól, hogy hogyan kell ezt csinálni, és akkor mondta, hogy a pontozásos, vagy nem tudom milyen technikával, és akkor megtanultam, és most már egész jó hajat tudok vágni.

Adrienn mindenben a tökéletesre törekszik. Nem véletlen, hogy szinte minden zenei díjat megkapott már. 2009-es Arénabeli nagykoncertje mérföldkő volt az életében. Zsédát sokan megközelíthetetlen, kemény nőnek látják, pedig még munka közben is kapható egy kis lazításra.

– Azt mondják, hogy ez valami maximalizmus, de én nem tudom, hogy ez az e, mert én nem is tudom másképp csinálni. Nem is tudom, hogy lehet kevésbé odatenni magam, magammal is ilyen vagyok, és mindenkitől, aki körülöttem van, ezt várom el.

A Reflektor teljes riportja Itt Látható!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.