Kínos elszólás a koncerten

Képek - Magyarázkodhat Madonna: lemuzulmánozta Obamát

Magyarázkodnia kellett Madonnának, aki hétfői washingtoni koncertjén "fekete muzulmánnak" nevezte Barack Obama amerikai elnököt. A popsztár azzal védekezett, hogy csupán "ironizált a színpadon".

Képek Madonna 2012-es turnéjáról képgaléria

2012.09.26 14:29MTI

A washingtoni Verizon Centerben tartott koncerten Madonna szabad szájú politikai beszédet tartott a közönségnek a szabadságról. Megnyilvánulása később a YouTube közösségi videomegosztó portálra is felkerült.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

"Milyen bámulatos és hihetetlen belegondolni, hogy egy afroamerikai van a Fehér Házban, egy fekete muzulmán van a Fehér Házban" - mondta az 54 esztendős énekesnő hozzáfűzve: "Ez azt jelenti, hogy van remény ebben az országban. Emellett Obama a melegek jogaiért küzd, ezért támogassátok ezt az embert."

A videó miatt lázba jött médiának válaszolva Madonna kedden közleményben szögezte le, hogy az Obama vallására való hivatkozást csupán tréfának szánta.

"Ironizáltam a színpadon. Igen, tisztában vagyok vele, hogy Obama nem muzulmán, bár tudom, hogy az országban rengetegen gondolják annak. És mi van, ha az lenne? - fogalmazott az énekesnő. - A lényeg az, hogy egy jó ember az jó ember, mindegy, hogy kihez imádkozik. Nem törődöm azzal, hogy Obamának milyen a vallása, ahogy senki máséval sem Amerikában."

Barack Obama 2008-as elnöki beiktatása óta egyes, megválasztását ellenző csoportok igyekeztek tápot adni azoknak a pletykáknak, amelyek szerint az elnök titokban muzulmán vallású, és az Egyesült Államokon kívül született. Madonna az újraválasztásáért küzdő Obama támogatói közé tartozik, legutóbbi koncertjein odáig ment el, hogy blúzát letépve megmutatta a közönségnek a hátára írt "Obama" feliratot.


Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.