Meggyalázza a katolikus vallást a sztár?

Nem kérnek a varsói katolikusok Madonnából

Több mint 16 ezer tiltakozó aláírást gyűjtött össze péntek délelőttig egy lengyel katolikus ifjúsági szervezet Madonna amerikai énekesnő augusztus 1-jei varsói koncertje ellen.

Madonna berlini koncertje 2012. június 28-án képgaléria

2012.07.13 16:29MTI

Az Ifjúság Keresztes Hadjárata nevű szervezet "Én nem megyek a Madonna-koncertre" című internetes felhívása szerint a popkirálynő nemcsak a katolikus hitet támadja meg azáltal, hogy a keresztény szimbólumokból színpadi elemeket csinál, hanem ráadásul a lengyel történelem egyik meghatározó eseményének számító 1944 augusztusi varsói felkelés évfordulóján lép fel.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Augusztus 1-jén Varsóban egyperces csenddel, szirénákkal és különféle hazafias rendezvényekkel emlékeznek meg a lengyel földalatti mozgalomnak a - második világháború alatti - német megszállás elleni felkeléséről. A több héten át tartó harcok során mintegy 100 ezer ember vesztette életét. A felkelés leverését egy megtorlóakció keretében a lengyel főváros módszeres szétrombolása követte.

A Polska Times című lengyel napilap pénteki száma arról ír, hogy az ellenzék több képviselője szerint sem helyénvaló a Madonna-koncert időzítése. "Ez különleges nap Lengyelország történelmében, ilyenkor egy koncertnek rossz mellékíze van" - hangsúlyozta Ryszard Czarnecki európai parlamenti képviselő.

Bartusz Milczarczyk, a varsói városháza szóvivője az ifjúsági kezdeményezésre reagálva azt mondta: a városvezetés nem lát okot a koncert betiltására mindaddig, amíg a biztonsági előírásokat a szervezők teljesítik. "Akinek Madonna vagy a dátum nem tetszik, az egyszerűen ne menjen oda" - fogalmazott.

Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.