Megállapodott a városvezetéssel

Madonna felkeléses filmmel indítja varsói koncertjét

Az 1944-es varsói felkelésről szóló rövid filmrészlettel kezdődik Madonna augusztus elsejei koncertje a lengyel fővárosban. Erről a varsói városvezetés állapodott meg a koncert szervezőivel.

2012.07.19 16:29MTI

Háborús veteránok és katolikus fiatalok korábban nemtetszésüknek adtak hangot a koncert időzítése miatt, ugyanis a szupersztár fellépése a varsói felkelés 68. évfordulójára esik. A náci megszállók elleni 63 napos felkelésben majdnem kétszázezer lengyel veszítette életét és szinte az egész város elpusztult.

Az évfordulóról évente tartanak megemlékezést, ebből az alkalomból megszólal a sziréna, egyperces csenddel tisztelegnek az elhunytak előtt, a templomokban pedig misét tartanak. A koncertszervezők a varsói városvezetés javaslatára fogadták el, hogy az évforduló alkalmából levetítsék a rövid visszaemlékező klipet.

Madonna legutóbb 2009-ben lépett fel Varsóban. A koncert ellen akkor is akadtak tiltakozók, mivel augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján tartották, ami a katolikus lengyeleknél fontos vallási ünnepnek számít.

Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.