A Vöröskeresztet is segítik az édesszájú szépségek

Képek - Vérüket és csokijukat adták a királynők

A Bonbonetti Csoport által az Édes Napok keretében megrendezendő Miss Cherry Queen Csokoládé Királynő választás döntősei szeptember 15-én a Lurdy Ház parkolójában megrendezett ingyenes véradó napon csokoládét osztottak a véradóknak, valamint néhányan vért is adtak.

Vérüket (is) adták a csokikirálynők képgaléria

2012.09.17 12:29ma.hu

A Miss Cherry Queen döntős hölgyei fontos ügy mellé álltak, amikor részt vettek a Magyar Vöröskereszt fővédnökségében megrendezett véradó napon, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a segítségnyújtásra, amely a véradás által kiterjed a mentésre, valamint a normál életvitel helyreállítására.

A véradás népszerűsítésére rendezett családi napon lehetősége nyílt minden résztvevőnek vért adni, illetve részvételével támogatni a véradás ügyét. A rendezvény ideje alatt gyűjtést is szerveztek egy félautomata defibrillátor telepítésére, amely Magyar Vöröskereszt által kerül kihelyezésre.

Emellett kiváló programokkal várták az érdeklődőket: rally autók, luxus sport autók, oldtimerek, épített utcai autók, terepjárók találkozója, motoros bemutatók, koncertek, táncbemutatók. A csokoládé királynők a rendezvényen arra buzdították a résztvevőket, hogy a véradás által kerüljenek közelebb a segítségnyújtáshoz.

A csokiosztás és a buzdítás mellett ráadásul néhány döntős vért is adott. Elmondták, fontosnak tartják felhívni a figyelmet az életmentésre, hiszen vért adni annyi, mint életet adni. Ha egészen pontosak akarunk lenni, három életet, mert egy egységnyi levett vérből három vérkészítmény készül!

Fotó: Mahagony (A galériához KATT a képre!)


Miért van szükség véradásra?

· mert a vér semmivel sem pótolható
· mert évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van
· mert a vörösvérsejt-koncentrátum legfeljebb 35 napig tárolható
· mert a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a véradók biztosítják
· mert a 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van

Ki lehet véradó? A véradás feltétele…

· elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét
· testsúlya meghaladja az 50 kg-ot
· nem vérzékeny
· nem ájulékony
· nem szoptató anyuka
· akinél van társadalombiztosítási (TAJ) és lakcímkártyája illetve fényképes igazolvány (pl.: útlevél, személyigazolvány, jogosítvány, diákigazolvány)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.