Tíz napot tölt a hercegi pár Ázsiában

Vilmos herceg és felesége meglátogatta Dianát - él és virul!

Tíznapos ázsiai útja első állomásaként Szingapúrba utazott Vilmos herceg brit trónörökös és felesége, Katalin hercegnő: a botanikus kertben megtekintették a herceg elhunyt édesanyjáról elnevezett Diana orchideát is.

2012.09.12 08:29MTI

A BBC tudósítása szerint Katalin hercegnő halványrózsaszín, kimonót idéző ruhája nagyon hasonlított magához a virágkölteményhez is, sőt az ajándékba kapott virágcsokorhoz is, amelyet a Vanda William Catherine nevű orchideafaj virágaiból állítottak neki össze.

A tizenöt éve elhunyt édesanyjáról elnevezett orchidea Vilmos herceg szerint "csodaszép". Diana sohasem láthatta személyesen a virágot, mivel 1997 augusztusában, alig néhány héttel Szingapúrba tervezett utazása előtt vesztette életét egy párizsi autóbalesetben. "Nagyon szomorú, hogy Diana hercegnő nem látta a róla elnevezett rózsát, de most olyan, mintha Vilmos és Katalin váltotta volna be az ő ígéretét" - mondta a botanikus kert vezetője.

Fotó: KansasCity/Pool


A hercegi párnak ez a második utazása a régióban. II. Erzsébet uralkodásának 60. évfordulója alkalmából a trónöröklési sorban második helyet elfoglaló pár szeptember 19-ig utazgat Délkelet-Ázsiában. Három napot töltenek el Szingapúrban, az egykori brit gyarmatban. Eközben találkoznak Li Hszien Lung miniszterelnökkel, látogatást tesznek a Rolls-Royce repülőgép-hajtóműveket készítő gyárában és meglátogatják a második világháborúban elesett katonáknak emléket állító Kranji-emlékművet is.

Szingapúrból Malajziába utazik a hercegi pár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.