Az évforduló jót tett a lemezforgalomnak

Már egy éve halott, de még mindig tarol a listákon Amy Winehouse

Nőtt a kereslet a tavaly váratlanul elhunyt Amy Winehouse lemezei iránt, ezzel továbbra is tartja magas helyezését a Billboard listáin.

2012.07.24 18:29MTI

Hétfőn volt egy éve, hogy a 27 éves brit dzsessz- és soulénekesnő elhunyt londoni házában, miután hosszan küzdött drog- és alkoholfüggőségével, ami végül halálát is okozta.

A hatszoros Grammy-díjas művész karrierje során mindössze két lemezt készített, a 2003-as Frank című albumot és 2006-ban a Back to Blacket. Ez utóbbinak két dala - Rehab és a You Know I'm No Good - hozta meg számára a nemzetközi sikert. Ezek a mai napig hallgatók millióinak kedvencei.

Fotó: MTI


Az Amy Winehouse halálát követő egy év alatt 1,15 millióan töltötték le digitálisan dalait és 855 ezer albumát adták el a Billboard zenei szakfolyóirat cikke szerint. Összehasonlításképpen: halála előtt, 2010-ben mindössze 58 ezer példányt, 2011 első félévében pedig 44 ezret adtak el.

A Lioness: Hidden Treasures című, tizenkét korábban meg nem jelent Winehouse-számot tartalmazó posztumusz lemez már 2011 decemberében jóval a mezőny előtt járt az eladások tekintetében, ezzel a Billboard listáján az 5. helyre került.

Még több hír Amy Winehouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.