Anglia után Amerikában is működik az alapítvány

New Yorkban is terjeszkedik Amy Winehouse

A hátrányos helyzetű fiatalok megsegítését célul kitűző, Amy Winehouse nevét viselő alapítvány immáron New Yorkban is megnyitotta részlegét - jelentették be az énekesnő szülei.

Képekben Amy Winehouse képgaléria

2012.04.13 08:29MTI

Amerikai részleget nyitottak a lányuk nevét viselő alapítványnak Amy Winehouse néhai soul énekesnő szülei New Yorkban. Az ünnepségnek a Joe's Pub, az a szórakozóhely adott otthont, ahol a problémás előadó először fellépett az Egyesült Államokban öt évvel ezelőtt.

Az Amy Winehouse Alapítvány hátrányos helyzetű fiatalokon akar segíteni. Nagy-Britanniában már egymillió dollárnak megfelelő összeget sikerült összegyűjteni jótékony céljaira - tudatta Mitch Winehouse, az énekesnő apja New Yorkban. Elmondta, a szervezet amerikai részlege olyan gyerekeken akar segíteni, akik nem jutnak zenei neveléshez.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


Az amerikai alapítvány emellett a zeneterápiát tűzte zászlajára. A Winehouse család tízezer dollárt adományozott az ünnepségen a New Orleans Jazz Orchestra javára.

Mitch Winehouse mellett volt neje és fia is megjelent az eseményen, a néhai soul csillag apja zenélt is: egy dzsessz együttessel lépett fel.

Amy Winehouse tavaly júliusban halt meg alkoholmérgezésben. Előtte sokáig kábítószer- és alkoholproblémákkal küzdött, elvonókúrán is részt vett.

Még több hír Amy Winehouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.