Halálos iramban...

Lefejezés jár Vin Diesel utánzása miatt

Hatalmas rajongótábora van Szaúd-Arábiában a Halálos iramban-sorozatnak, ám tragédiák is történnek emiatt.

2012.07.22 20:34UIP

Nemrég ítéltek lefejezésre egy fiatalembert, aki Vin Diesel-módra driftelt  - azaz nagy sebességnél befékezett és pörögve sodródott autójával-, de rosszul számította ki a távolságot, és a bámészkodó tömegbe csapódott, két ember halálát okozva.

A szaúdi hatóságok súlyos bűncselekmények tekintik a driftelést, és ennek megfelelően szabják ki érte a büntetést. A driftelők emiatt kevésbé forgalmas utakon gyakorolnak, és néhány kunszt bemutatása után már el is tűnnek a helyszínről, még mielőtt a rendőrök odaérnének.

A driftelési mánia okaként azt szokták emlegetni, hogy a konzervatív királyságban kevés a szórakozási lehetőség, nagy teljesítményű autója viszont szinte mindenkinek van, és az utak állapota kifogástalan. Legutóbb 2005-ben ítéltek halálra egy driftelőt három kisgyerek elütése miatt; az ítéletet végül háromezer korbácsütésre és húsz év börtönre változtatták.

Vin Diesel és barátai jövő tavasszal térnek vissza a mozikba a Halálos iramban-sorozat hatodik részében.

(Fast & Furious 6 - hazai bemutató: 2013. május)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.