Minden házasévért 3-3 millió jár

Katie Holmes jól járt: 15 milliót kap "végkielégítésként" Cruise-tól

A tündérmeseként induló, majd számtalan összeveszéssel és kibéküléssel, szétköltözéssel és sajtócáfolattal tarkított házasság végül véget ért Tom Cruise és Katie Holmes közt. A színésznő azonban nem járt annyira rosszul.

Tom és Katie válnak képgaléria

2012.07.01 11:29ma.hu

Nem ez az első hullámvölgy Katie Holmes és Tom Cruise házasságában, ám most nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó: néhány napja bombaként robbant a hír, miszerint a színésznő ezúttal nem érte be néhány napnyi különköltözéssel, hanem végleg benyújtotta a válópert. Kapcsolatuk már többször került válságba, amikor a bulvársajtó izgatottan találgatta, vajon kibékülnek-e, legutóbb alig egy éve tűnt úgy, hogy ezúttal tényleg vége, amikor Katie nemcsak külön házat bérelt közös lányukkal együtt, de azt is kikötötte, hogy a személyzet egyetlen tagjának sem lehet semmi köze a szcientológiai egyházhoz.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre!)

Mint ismeretes, Cruise évekkel ezelőtt elkötelezte magát e vallás iránt, és felesége egészen addig mellette állt, de mint látható, elérkezett az a pont, amikor már nem értettek egyet mindenben. Bár egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mit is jelent a válóperes keresetben a "kibékíthetetlen ellentét", vélhetően ennek is köze lehet hozzá.

Az viszont biztos, hogy bár a válást Katie kezdeményezte, így sem jár rosszul. A házasság előtt megkötött vagyoni szerződés értelmében ugyanis minden együtt töltött évért cserébe 3 millió dollár üti a markát, plusz ha minden igaz, övé lehet a 35 milliós Beverly Hills-i kastély is. A 33 éves színésznő 2006 novemberében ment feleségül a most 49 éves sármos színészhez, amivel esélye nyílt egy 275 millió dolláros vagyon felére, de az általa kezdeményezett válás miatt erről most mégis le kellett mondania.

Sajtóértesülések szerint "kibékíthetetlen ellentétek" vezettek a végső lépéshez, amelyben Katie egyébként kizárólagos felügyeleti jogot kért közös lányuk, Suri fölött, Tom mindössze a láthatást "kapja" meg, miközben a szóbeszéd szerint anyagilag nem lesz fukar a gyermektartást illetően. A kaliforniai törvények értelmében a kevés híján 6 évnyi házasság után a korábban megszerzett különvagyon nem vált közössé, ehhez 11 évig kellett volna fenntartaniuk a frigyet. Így azok a projektek - filmek, egyéb jogdíjak -, amelyeken az elmúlt időben dolgoztak, szintén különvagyonként jelennek meg a megosztási eljárásban.

Tom Cruise a hírt mindössze annyival kommentálta, hogy "mélyen elszomorította" őt Katie lépése.

Még több hír Katie Holmesról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.